Eu cand ma marit?

Eu cand ma marit?
  calendar_month        
Intr-o dimineata vorbeam cu o prietena proaspat maritata. Era fericita. Incantata. Pentru ea casnicia era totul. Traia prezentul din plin.
"Tu tot singura", m-a intrebat? "Imi caut jumatatea" i-am raspuns zambind. "N-ar trebui sa mai cauti atat, ar trebui sa te decizi odata" mi-a replicat.
Seara am iesit cu niste prieteni la o terasa. Si in grup era si o persoana proaspart divortata . "Cel mai bun lucru pe care l-am facut in viata mea a fost sa divortez" mi-a soptit ea intre 2 limonade... "A fost o decizie la care m-am gandit mult si am luat-o greu, dar n-am mai fost asa fericita ca acum de mult timp".

Stau si ma intreb care din cele 2 prietene este mai fericita? Cea care este la inceput de drum si are impresia ca viata ei va fi roz pana la sfarsitul vietii, sau cea care si-a recastigat libertatea dorita?

Cred ca sunt oameni care sunt facuti pentru viata in doi, asa se identifica, ei se simt bine in cuplu. Am mai auzit vorbe: "suntem mai mult decat un cuplu, suntem prieteni in primul rand" Si asta mi se pare o realizare mare - sa fii si cuplu si prieten in acelasi timp. Recunosc ca sunt un pic sceptica cand aud pretentii de acest gen.

In acelasi timp, cred ca exista oameni independenti, liberi, carora viata de cuplu nu le ofera satisfactie. Se pot implica in relatii, pot face copii, iar dupa 10 sau 15 ani ii gasesti divortati ori traind in acelasi apartament, dar separati de ani buni. Este o forma de egoism care face sa nu te mai intelegi cu cel de langa tine, dar nu de condamnat. Nu trebuie judecati oamenii care traiesc singuri. Decat nefericit intr-o relatie care nu functioneaza, unde sunt scandaluri, reprosuri, frustrari, mai bine nefericit in asteptarea sufletului pereche.

Din cauza asta ma enervez cand cei din jurul meu ma intreaba: "tu cand te mariti?" Cei cuplati parca au uitat lunile in care cautau la randul lor. Am sa ma marit cand am sa gasesc. Simplu. Am sa caut pana am sa obosesc si am sa gasesc sufletul pereche asa cum il doresc eu. Iar daca nu exista (ca asa se pare din experienta altora), n-am sa ma marit. Am sa stau singura pana la batranete, iar dupa 50 de ani imi voi dedica timpul si banii operelor de caritate.

Recomandari