Iubirea nu bate la usa

Iubirea nu bate la usa
  calendar_month        
Ne grabim mereu, parca de o vesnicie, sa facem ceva, sa ajungem undeva, sa gasim ceva ce cautam, dar deseori insasi iubirea pe care incercam peste tot sa o gasim intra in viata noastra asa cum e ea: fara sa ne previna, sa ne anunte ca a sosit, nici nu stim si ea este deja langa noi.

Iubirea nu bate la usa, intra pe portile lasate deschise, de aceea sa nu ne ferecam sub lacate niciodata inima si viata. Nu inlocuieste alta iubire si geloziile gresite, ale iubitului pe parinti, ale parintilor pe catelul cu care am venit in brate fara sa ne fi propus sa avem un animal in casa, toate sunt atat de gresite.

As vrea sa redau increderea celor care isi inchipuie ca sunt la capat de drum; la oricare sfarsit exista inceputul a altceva nou trebuie doar sa lasati usa descuiata.

Catelusul sau pisicuta la care visam din copilarie si care ne-a fost refuzata pentru ca "nu puteam tine un animal in apartamentul de bloc" ne va rasarii intr-o zi in fata ochilor si va veni spre noi. Vom sti sigur ca este acel sufletel pe care l-am cautat si ne vom alege reciproc, poate il vom duce in dar copiilor nostri.

Parintii si familia vor fi mereu in sufletul nostru, iar atunci cand vom pasi in o noua familie ne vom da seama cat de mare era dragostea ce le-o purtam in noi.

Iar marea iubire, cea fara de care "nimic nu e" cum spunea Sf. Augustin si apoi multi altii, parafrazandu-l, ei bine aceea va fi cu noi atunci cand ne vom astepta mai putin, cand nu o vam mai cauta aproape.

Ne indragostim fara sa ne dam seama cand si cum dar stim ca este asa, nu cred in faptul ca apreciem ceea ce avem numai cand il pierdem, stim ca iubim chiar daca nu avem explicatii la toate intrebarile. Simtim iubirea cu toata fiinta si nu ne inselam atunci cand credem ca ea este adevarata.

Recomandari