La ce varsta isi doresc barbatii sa devina tati?

La ce varsta isi doresc barbatii sa devina tati?
  calendar_month        
Desi se vehiculeaza mitul care ridica in slavi burlacia si avantajele infinite ale acesteia, trebuie neaparat sa aflati ca lucrurile nu stau deloc asa. Barbatii care au relatii trecatoare, chiar daca isi poarta masca vanitatii in societate, atunci cand ajung acasa si sunt singuri, se comporta uneori mai rau decat fetele batrane pe care le blameaza cu constiinciozitate. Si ei sufera de bulimie, mai rau se apuca si beau singuri, vorbesc la telefon si barfesc minute in sir, se uita la filme porno, se masturbeaza din plictiseala.

Insa si ei isi doresc acelasi lucru ca si femeile. Sa aiba o partenera de viata de care sa fie indragostiti pana peste urechi si cu care sa traiasca precum in povesti, pana la adanci batraneti. Insa, atentie! Nu se face sa recunosti asa ceva nici macar in fata oglinzii. Asta ar insemna ca esti sentimental, ca ai temperament de femeie si ca o sa fi anatemizat pana la sange de catre prieteni. Daca mai spui ca iti doresti si un copil cu femeia pe care o iubesti, chiar risti sa devii ridicol.

Nu spun ca toti barbatii isi doresc copii. Pot sa spun insa ca am vazut la cei care au devenit tati o metamorfoza atat de puternica incat erau de nerecunoscut. De la statutul de macho impenetrabili au trecut in doar 9 luni la statutul de tatici care umbla cu un teanc de fotografii de-ale copilasului lor prin buzunare, le arata la toata lumea, iar atunci cand ala micu` a spus "tata", parintele intra intr-o adevarata stare de nirvana.

Probabil ca exista doua tipuri de situatii care ne indeamna sa devenim tatici. Una dintre ele se refera la aspectele strict sociale, potrivit carora trebuie sa devii tata atunci cand incepi sa devii un "stalp" de baza al societatii, sa ai o slujba sigura, venituri bune, in asa fel incat copilul sa nu creasca in umbra frustrarilor de natura financiara. Adica poti sa devii tata la 18 ani daca ai o situatie financiara solida sau la 45, daca abia atunci ti-ai consolidat o baza financiara satisfacatoare. In cazul celei de-a doua situatii, eu ii spun ideala, un barbat poate deveni tata atunci cand "simte" acest lucru. Asta tine exclusiv de personalitatea barbatului. In acest al doilea caz nu exista o varsta standart, sablonata. Desi eu cred ca barbatii incep sa "simta", abia dupa 29-30 de ani. Evident, fiecare dintre noi simtim altfel. Un lucru e foarte clar. Atunci cand un barbat incepe sa isi doreasca din tot sufletul un copil si atunci cand aceasta dorinta nu reprezinta un capriciu de moment, este bine ca barbatul cu pricina sa aiba norocul ca langa el sa existe o partenera care sa il iubeasca si care sa isi doreasca acelasi lucru. In mod clar, copilul care va veni pe lume va fi unul fericit.

Recomandari