Mr. Wrong vs. Mr. Right

Mr. Wrong vs. Mr. Right
  calendar_month        
Alegerea partenerului este cateodata un lucru dificil. Cine anume ni se potriveste cu adevarat? Barbatul ideal pentru noi, opineaza psihologii americani, nu e neaparat acela cu care ducem o viata usoara. Dimpotriva, el ne pretinde efort. La urma urmei, si noi facem exact acelasi lucru! Vom incerca sa procedam prin excludere, aceasta metoda fiind uneori mai simplu de manuit. Deci, cine anume nu ni se potriveste?

Cum il recunosc pe Mr.Wrong?
Intr-un ghid practic, intitulat hazliu Cati broscoi trebuie sa sarut? psiholoaga americana Barbara DeAngelis formuleaza 10 criterii in ajutorul celor ce nu vor sa-si faca viata amara, confundandu-l pe Mr. Right cu Mr. Wrong. Stradaniile noastre in dragoste vor fi zadarnice, atunci cand sunt valabili unul sau mai multi dintre factorii mentionati mai jos.

Inclinatia pe care o vaditi catre obiectul adoratiei dumneavoastra nu primeste raspuns in egala masura.

Dumneavoastra personal nu sunteti interesata sa-i acceptati avansurile cu aceeasi euforie.

Iubiti numai lucrurile ce-l inconjoara: masina lui eleganta, costumele, cadourile pe care vi le face.

Iubiti doar infatisarea lui de adonis, trupul atletic si chipul de adolescent.

Tineti mortis sa salvati un inger cazut ca sa demonstrati lumii capacitatea dumneavoastra de a transforma un inrait vanator de fuste intr-un mielusel.

Iubiti o aumita atitudine a partenerului dumneavoastra ori stilul de viata, insa nu vedeti nici o clipa omul real, de sub aceasta pojghita atragatoare.

Va armonizati cu el numai in anumite situatii, de exemplu cand sunteti inconjurati de alti oameni, cand intalniti ceva care va lasa perplecsi, sau in atmosfera de buna dispozitie din concediu, cand ati baut un strop de vin si vi s-a urcat la cap.

Il vreti, pentru ca nu-l puteti avea pe un altul (pe care nu ati reusit inca sa-l uitati).

Va apropiati de cineva care nu se armonizeaza cu dumneavoastra in nici o privinta, ci se afla categoric la polul opus.

Sunteti fara indoiala indragostita, insa partenerul dumneavoastra are o sotie, cinci copii sau locuieste pe alt continent.Cum sa-l recunosc pe Mr. Right?
Ce criterii pozitive trebuie indeplinite, pentru ca lucrurile sa mearga bine intre dumneavoastra si cel pe care l-ati ales? Exista sanse sa va completati reciproc si aveti perspective reale de a fi fericiti impreuna in dragoste, daca:

Traiti in acelasi ritm. Sunt persoane active ziua si npasari de noapte, oameni obsedati de munca si comozi care inclina spre lenevie, unii care se bosumfla cand ii scoti in lume si altii inzestrati cu darul de a inviora orice petrecere. In care din categorii va incadrati dumneavoastra? Dar barbatul de la care asteptati fericirea? Daca aveti predispozitii identice sau cel putin compatibile in principalele puncte relevante pentru convietuirea de zi cu zi, aceasta va va ajuta in viitor sa stopati conflictele banale inca inainte sa izbucneasca.

Aveti aceleasi teluri in viata. Dumneavoastra va pregatiti sa plecati in Africa, intr-o actiune de vsprijin pentru tarile in curs de dezvoltare? El isi scrie lucrarea de diploma pe tema unor solutii de irigare a desertului Sahara? Splendid! Inseamna ca ati facut o alegere inspirata. Alaturi de acest om puteti porni la drum neintarziat si fara nici un fel de dubii.

Aveti radacini comune. Iubiti teatrul? Si mergeti deseori duminica la liturghie? Minunat, daca iubitul dumneavoastra are inclinatii similare. Intalnirile ideale sunt cele dintre doua aschiii pornite din acelasi trunchi, de pilda doi oameni care au avut amandoi tatal preot sau mama actrita.Proveniti din acelasi mediu social. Poate ca pentru baiatul unei familii de muncitori va fi o izbanda suprema sa urce la volanul unui Mercedes, dar cu siguranta ca fiica unui industrias nu-i va impartasi entuziasmul, ci va ridica din umeri cu lehamite. Altfel stau lucrurile cand amandoi viseaza acelasi vis.

Exista intre dumneavoastra afinitati sexuale. El nu se mai satura? Iar ea exclama aprinsa da? Curaj, caci norocul va surade! Aceasta este calea optima si pentru o buna intelegere pe termen lung. Compatibilitatea sexuala e apreciata astazi si de specialisti ca unul dintre elementele principale ale unei relatii - si invers: indiferenta fizica lanseaza un semnal de alarma ce nu trebuie ignorat.

Mai multe informatii despre cum il puteti deosebi pe Mr. Wrong de Mr. Right in cartea Barbatul visurilor noastre , aparuta la editura Niculescu .

Recomandari