Orgasmele nocturne

Orgasmele nocturne
  calendar_month        
Visele umede, contrar parerilor unora, nu sunt doar pentru baietii adolescenti. Desi, intradevar, sunt mai des intalnite in randul adolescentilor, si adultii, barbati sau femei, pot sa experimenteze aceste orgasme in timpul noptii. De fapt, studiile arata ca aproximativ 90% dintre barbati si 37% dintre femei au vise umede sau orgasme in timpul somnului, din cand in cand. Unii au aceste orgasme mai des decat altii, iar unii oameni se bucura de ele mai mult decat altii.

Visele erotice , incluzandu-le si pe cele ce rezulta in orgasm, se intampla fie ca vrem sau nu. Nu este un semn ca ai nevoie de mai mult sex, sau ca nu te bucuri de viata ta sexuala. Daca este continutul viselor cel care te deranjeaza (spre exemplu un fost iubit, un nou scenariu sexual, un urs pe o tricicleta etc.), adu-ti aminte ca visele si fanteziile sunt moduri in care noi ne putem explora sexualitatea, fara a actiona efectiv conform fanteziilor noastre. Multi oameni viseaza sau fantazeaza situatii si comportamente pe care nu sunt interesati sa le si aduca in realitate.

40% dintre femei au orgasme nocturneDaca esti una dintre femeile care se bucura de astfel de vise, nu e cazul sa-ti faci procese de constiinta. Aproape 40% dintre femei au cel putin un orgasm nocturn (orgasm in timpul somnului), sau un "vis umed", inainte de 45 de ani. Studiile efectuate asupra femeilor arata ca 85% dintre femeile care au experimentat un orgasm nocturn au facut-o pana la implinirea varstei de 21 de ani… unele dintre ele chiar inainte de a implini 13 ani. In plus, femeile care au orgasme in timpul somnului, de obicei le au de cateva ori pe an.

Orgasmele nocturne apar ca urmare a excitarii in timpul somnului, culminand cu o serie de senzatii identice celor resimtite in timpul climaxului sexual. Faptul ca orgasmele nocturne sunt posibile este inca o dovada a faptului ca principalul organ sexual al omului este creierul, si ca o persoana poate atinge climaxul fara vreun fel de stimulare fizica efectiva, ci doar imaginata.

Cu toate acestea, femeile care nu au orgasme in timpul somnului, sau care nu sunt sigure ca au, sunt perfect normale. Pentru barbati poate fi ceva mai usor sa identifice un astfel de vis datorita "dovezii ejacularii", in timp ce secretiile vaginale pot fi un semn al excitarii sexuale, fara a include neaparat si orgasmul.

Visele umede sunt perfect normale

Intradevar, visele umede sunt mult mai des intalnite in cazul barbatilor. Asta, combinat cu o atentie mai mare asupra sexualitatii masculine, din partea stiintei si a publicului in general, reprezinta probabil cele doua motive majore pentru care nu s-a vorbit prea mult despre orgasmele nocturne ale femeilor. Asta nu le face mai putin normale totusi. Daca esti una dintre femeile ce se bucura de vise umede, ar trebui sa te consideri mai degraba o fericita, decat sa incepi sa te intrebi daca nu cumva e ceva in neregula cu tine.

Desi o viata sexuala mai activa, sau masturbarea, pot micsora frecventa viselor umede, nimic nu garanteaza ca acestea vor inceta definitiv. De ce sa nu incerci mai bine sa te bucuri de aceasta experienta? Visele erotice sunt perfect normale si sanatoase, iar orgasmele ce le acompaniaza adesea sunt pur si simplu un alt mod de a ne bucura de propria sexualitate.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Infinitul e in noi
  • person

    ""cautati-ma pe dincolo daca nu credeti in vise..:))" eu"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right