Secretul sexual nr. 7 - Curaj

Secretul sexual nr. 7 - Curaj
  calendar_month        
Sunt certuri si certuri, dar nimic nu e mai rau decat sa va certati din cauza sexului. Daca un partener continua sa pretinda constant mai mult sex decat vrea celalalt, sau daca celalalt partener ii respinge constant avansurile celui dintai - se creeaza o problema.

Din iubiti, colegi de camera

Sentimentul de a fi respins chiar nu este cel mai placut. Dupa o perioada sentimentele dureroase se transforma in resentiment si furie. Si, in loc sa rezolvati adevarata problema, va angajati in mici lupte pentru putere in afara dormitorului: gradual, incetezi sa mai faci lucruri marunte pentru sotul tau, cum ar fi sortarea sosetelor, pregatirea pachetului pentru munca diminata etc. Sau el incepe sa vina acasa suficient de tarziu pentru a te lasa pe tine sa ai grija de baia copiilor si sa gatesti cina singura. In cele din urma incepeti sa va evitati unul pe celalalt sau, mai exact, evitati intalniri care ar putea duce la sex. Devine din ce in ce mai usor sa sariti peste acest capitol si incepeti sa locuiti impreuna precum niste colegi de camera.Lipsa sexului afecteaza negativ o casatorie

Acesta este adevaratul pericol al impasurilor sexuale : in timp reusesc sa umbreasca totul. Cand sexul merge bine intre doi oameni, este o parte pozitiva si integrala din relatie, dar nu este intreaga relatie. Cand sexul este problematic, pentru orice motiv, incepe sa consume si sa domine relatia. Lipsa sexului afecteaza negativ o casatorie mai mult decat prezenta lui o imbunatateste.

Curajul de a spune ceea ce te macina

Oricare ar fi sursa impasului, fiecare dintre voi trebuie sa fie dispus sa lase de la el. Asta inseamna ca trebuie sa incepeti sa vorbiti - din inima, sa spuneti tot ceea ce n-ati spus pana acum, adevaratele lucruri care va macina - iar pentru asta este nevoie de curaj. A vorbi nu inseamna a ataca - cum ar fi sa-i spui partenerului tau ca daca ar fi mai tanar si mai sexy ai fi mai atrasa de el. Acest lucru violeaza insasi fundatia unei relatii sexuale sanatoase: acela ca fiecare dintre voi este responsabil pentru propria sexualitate. Ideea este sa creati un mediu in care sa va simtiti in siguranta, sa va exprimati fara teama de repercursiuni, si sa invatati sa vorbiti unul cu celalalt fara sa va aratati cu degetul si sa invinuiti.

Revizuieste-ti expectantele

Una din cauzele impasurilor sexuale este expectanta ca libidoul partenerului tau sa fie identic cu al tau. La un anumit nivel ai impresia ca daca tu vrei sex intr-un anumit moment, el ar trebui sa-si doreasca acelasi lucru, sau ca atunci cand faceti dragoste pasiunea ar trebui sa fie egala. Acesta este un prim pas perfect catre dezamagire, pentru ca un partener nu poate avea acelasi apetit sexual ca celalalt, cel putin nu in aceleasi momente. De aceea consilierea de cuplu se bazeaza foarte mult pe faptul ca fiecae partener trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru propriile nevoi sexuale, si sa gaseasca modalitati de a si le satisface mai bine. Nu perfect. Doar mai bine. A avea curajul sa-ti pui nevoile tale de o parte, si sa pui nevoile relatiei pe primul loc este un pas foarte mare in propria dezvoltare, si in viata voastra ca un cuplu.

Vrei sa stii mai multe despre cum poti mentine sexul pasional in casatorie? Afla restul secretelor sexuale .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

viata....
  • person

    "viata este un trandafir..fiecare petala este o iluzie....si fiecare spin este o realitate"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right