Sexul de consolare si consecintele lui

Sexul de consolare si consecintele lui
  calendar_month        
In acelasi mod ca si abuzurile alimentare sau de bauturi alcoolice, sexul de consolare te poate face sa te simti mai bine pe moment. Are insa efecte negative pe termen lung?

Deoarece orgasmul produce endorfine, sexul este uneori folosit ca modalitate de consolare dupa o dezamagire, perioada stresanta sau pur si simplu ca arma impotriva depresiei.

Ce este sexul de consolare

Sexul de consolare este contactul sexual motivat numai de dorinta de a te simti mai bine, de a te relaxa sau de a uita de probleme. Chiar daca putini recunosc ca au incercat acest tip de sex, el este prezent si in relatiile monogame si poate chiar inceputul unei prietenii cu beneficii.

De cele mai multe ori, sexul de consolare nu este nici fantastic, nici dezamagitor. Cand creierul cauta placerea ca modalitate de compensare pentru stres sau durere, sexul de consolare este de obicei sex pe pilot automat: previzibil, dar satisfacator.

De ce sa nu abuzezi de sexul de consolare

Incercat din cand in cand, sexul de consolare nu are efecte negative asupra vietii sexuale sau emotionale. In cazul abuzurilor, apare insa o problema. Sexul de consolare se poate transforma usor in dependenta.

Daca apelezi la sex ca "medicament minune" de fiecare data cand ai o stare proasta, poti crea un tipar pentru centrii placerii din creier, care vor refuza sa-ti mai dea satisfactie in absenta sexului.

Dependenta de sex nu este un mit, iar sexul de consolare este cea mai usoara cale de a ajunge la ea, fara sa-ti dai seama.

Complicatiile sexului de consolare

In cele mai multe situatii, sexul de consolare duce la complicatii. Intr-o relatie de cuplu, partenerul va observa mai devreme sau mai tarziu legatura dintre momentele in care vrei sa faci sex si s-ar putea simti folosit.

Daca nu esti intr-o relatie, dorinta de sex de consolare te poate impinge la cautarea unui partener nou, solutie care are mai multe implicatii negative. O mare parte dintre femei nu pot ajunge la orgasm atunci cand fac sex pentru prima oara cu un partener nou, dar dorinta de consolare te poate face sa-ti asumi riscuri inutile, ca sexul neprotejat.

Cel mai mare pericol al sexului de consolare tine de momentul in care decizi sa apelezi la fostul iubit. Cand faci sex cu fostul, risti sa provoci alte complicatii emotionale, legate de motivele despartirii sau la sentimentele care nu au disparut inca.

Sexul de consolare te poate impinge si la gasirea unui "sex buddy". Daca este un prieteni apropiat, risti sa pui in pericol prietenia pentru a-ti satisface un impuls momentan.

Masturbarea , alternativa la sexul de consolare?

Complicatiile sexului de consolare pot fi evitate cel mai usor apeland la masturbare, spun psihologii. Fara implicatii emotionale, masturbarea te poate ajuta sa obtii senzatia de calm pe care ti-o doresti.

Materialele pornografice sau chiar un roman bun de dragoste pot fi sprijinul de care ai nevoie pentru a obtine un orgasm rapid, fara complicatii.

Indiferent de metoda aleasa, nu lasa sexul de consolare sa devina un obicei frecvent, pentru sanatatea ta emotionala si sexuala.

Autor: Elena Radulescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ce aveti cu tancul meu
  • person

    "yesterday, all my troubles seemed so far away..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right