Sexul inseamna sanatate

Sexul inseamna sanatate
  calendar_month        
Sexul, cel putin in discutii, de mult nu mai este tabu. Cu atat mai mult, se stie ca a face dragoste este benefic pentru trup si suflet. O "partida" de dragoste reda increderea in sine. Inima, circulatia sanguina, hormonii, pielea... tot organismul nostru profita de acest fapt. Abstinenta, greu suportata de barbati, mai usor acceptata de femei, atrage dupa sine atat probleme fizice, cat si psihice. Cand viata sexuala revine la normal se pot observa disparand tulburarile de somn si cele de origine psihosomatica, afectiuni ale pielii sau durerile lombare.

Sa vedem impreuna cum contribuie actul sexual la pastrarea sanatatii:

Dorinta sexuala, excitatia, orgasmul accelereaza ritmul cardiac, circulatia sanguina si respiratia. Daca din punct de vedere medical nu se impun restrictii, actul sexual nu este periculos pentru inima. Este chiar benefic.

Sexualitatea noastra are un rol bine determinat si important in echilibrul hormonal.Cand facem dragoste, temperatura corpului ne creste, sangele circula la suprafata pielii si transpiram. Aceste "simptome" sunt excelente pentru piele care este mai bine irigata si se purifica eliminind toxinele. Specialistii spun ca femeile care nu au orgasm imbatrinesc mai repede.

Partenerul nostru se simte foarte bine si puternic atunci cand noi ne ghemuim satisfacute in bratele lui. Acest sentiment este un excelent "motor" care il ajuta sa functioneze, pe toate planurile, la capacitate maxima.

Femeile, cand fac dragoste se simt iubite, dorite, atragatoare si mult mai frumoase. Concluzia este ca psihicul este sanatos iar noi devenim mai puternici si dinamici.

Actul sexual, ca si hrana ne dau o satisfactie fizica. Caloriile arse in timpul actului sexual ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus. Este explicabil de ce, acolo unde el lipseste ne "concentram" atentia catre frigider ca sa compensam.

Recomandari