5 diagnosticuri care necesita o a doua parere medicala

5 diagnosticuri care necesita o a doua parere medicala
  calendar_month        
In general, este important sa cerem si a doua parere medicala daca vom avea de facut un tratament mai serios, insa exista anumite cazuri cand cea de-a doua parere este obligatorie. Aceste cazuri sunt cele in care diagnosticul poate fi inselator, cand operatia este riscanta sau poate avea consecinte permanente sau cand exista posibilitati non-invazive.

Iata care sunt cele 5 diagnosticuri pentru care pacientii ar trebui sa ceara o a doua parere medicala!

1. Operatia de bypass coronarian

Oricand ai de-a face cu o operatie in care exista riscul de moarte, infarct sau infectie majora, ar trebui sa ceri a doua parere.

Operatia de bypass coronarian poate fi inlocuita cu alte posibilitati, precum angioplastia sau tratamentul pe baza de medicamente si exercitii fizice. Acestea sunt posibilitati mai putin riscante si pot fi mai bune la anumiti pacienti.

2. Histerectomia

Uneori, medicii recomanda scoaterea pe cale chirurgicala a uterului din cauza sangerarilor sau a durerilor pelviene, ocazii care nu necesita neaparat indepartarea uterului. Uneori, pacientul se poate confrunta doar cu o durere miofasciala, care nu necesita histerectomie .

Durerea miofasciala este un tip de durere musculo-scheletala ce poate fi tratata prin racire, intindere si injectii cu anestezic. Chiar si cand uterul are o problema, tot exista variante la histerectomie, cum ar fi tratamentele hormonale sau embolizarea.



3. Avort din cauze de anormalitate fetala

Uneori, parintii aleg sa puna punct unei sarcini, atunci cand fetusul prezinta anormalitati grave, dar ei ar trebui mai intai sa se asigure ca diagnosticul a fost pus corect.

De exemplu, uneori un fetus poate fi diagnosticat cu malformatii adenomatoide chistice congenitale (formatiuni anormale in plamani), dar care se pot dovedi a fi doar o hernie diafragmatica. Parintii pot lua diferite decizii bazadu-se pe aceste diagnosticuri.

4. Operatia pentru varice

Exista atat de multe optiuni de tratament pentru varice , incat ar fi mai bine sa ceri o a doua parere. Optiunile pot fi: exercitii fizice, ciorapi, injectii, tratamente cu laser si operatia.

Trebuie sa mergi la cineva care face toate aceste tipuri de interventii, doar el va sti ce sa aleaga. Daca alegi tratamentul gresit, efectul nu va fi de durata.

5. Tumorile cerebrale

O tumoare cerebrala diagnosticata gresit va duce la aplicarea unui tratament neadecvat. Diagnosticul depinde in mare parte de medicul care citeste o radiografie, iar greselile pot aparea aici.

Uneori se pot diagnostica tumori chiar si cand ele nu exista. Poate fi doar o boala inflamatorie, care sa nu necesite operatie pe creier, ci doar un tratament medicamentos.

Oamenii renunta la autoritatea asupra propriului lor corp deindata ce se imbolnavesc, predand-o medicului. Ei doresc cu atata disperare ajutorul doctorului, incat sunt gata sa spuna: Fa-mi ce-oi face, numai sa ma faci bine!

Chiar daca este greu, pacientii trebuie sa isi puna medicii in dificultate, sa le ceara explicatii pentru deciziile lor. Pacientul este acela care-si asuma riscul, si nu medicul! Ca si in cazul deciziilor financiare, si in domeniul medical ar trebui sa ceri o a doua parere.

Recomandari