59% dintre tinerii romani nu obisnuiesc sa isi faca analizele anuale de sange

59% dintre tinerii romani nu obisnuiesc sa isi faca analizele anuale de sange
  calendar_month        
59% dintre tinerii din Romania nu isi fac analizele de sange anuale, in timp ce, din cei 76% care merg la medic, 55% prefera clinicile private

Bucuresti, 22 iulie 2010 - 59% dintre tinerii romani au declarat ca nu obisnuiesc sa isi faca analizele anuale de sange, arata un studiu realizat timp de 1 luna, in Second Life, in clinica CMU Virtual, pe un esantion reprezentativ de 200 de tineri. Dintre cele mai frecvente probleme de sanatate cu care se confrunta tinerii din Romania, sunt semnalate cele ale danturii, in proportie de 34%. Problemele pulmonare sezoniere apar intr-o proportie covarsitoare, de 31%, fiind de cele mai multe ori asociate fumatului.

"Cred ca principala problema a tinerilor romani este ca nu isi insusesc un comportament preventiv cand vine vorba de sanatatea lor. Ei prefera sa trateze o problema care ii supara deja si nu aleg controalele preventive. Estential este ca, inca de la aceasta varsta, sa se ia in calcul un stil de viata sanatos, ceea ce include activitate fizica, o alimentatie corecta si intreruperea fumatului.", a declarat Bogdanaka Militescu Director Medical CMU.

Tinerii din Romania prefera sfatul medicului, intr-o proportie de 39%, atunci cand se confrunta cu o problema de sanatate, opinia familiei cantarind doar intr-o proportie de de 28%. 70% dintre tineri sunt multumiti de propriul aspect fizic, in timp ce 56% dintre tinerii respondenti se considera sanatosi din punct de vedere fizic. Referitor la imunitate, 40% dintre tineri considera ca au un nivel al imunitatii bun, in timp ce 59% declara ca nu sufera de stres.

Centrul Medical Unirea a deschis in luna februarie 2010 prima clinica virtuala din Virtual Bucharest, iar pe 18 februarie a organizat primul curs interectiv de educatie sexuala de pe platforma 3D Second Life. D-na Dr. Doina Mihailescu Medic Specialist Ginecologie CMU a fost prezenta cu un avatar in Virtual Bucharest, in spatiul de interactiune al CMU VIRTUAL. 15 tineri cu varste cuprinse intre 18-25 de ani au adresat medicului intrebari legate de viata lor sexuala. O luna mai tarziu, pe 18 martie, CMU a demarat primul curs interactiv de ingrijire sanatoasa a pielii. D-na Dr. Rodica Negreanu Medic Specialist Dermatolog CMU, a oferit sfaturi medicale despre cum poti avea o piele sanatoasa si a raspuns intrebarilor venite din partea tinerilor prezenti la curs.

Initiatorii proiectului CMU VIRTUAL si-au propus sa afle care sunt problemele care ii preocupa pe tineri si sa le ofere solutii din partea unor medici specialisti pe diverse discipline, preferand sa implementeze proiectul in spatiul virtual 3D care are avantajul simularii unor experiente reale. Tanarul utilizator care vine in CMU VIRTUAL isi poate face o idee despre ceea ce poate gasi intr-un centru medical real, precum si despre tehnologia folosita. CMU VIRTUAL se adreseaza tinerilor pentru ca ei sunt utilizatorii principali ai acestor medii, iar relatia care se stabileste este una bazata pe dialog interactiv permanent intre tineri si medici.

Recomandari