Accidentele vasculare cerebrale: 5 simptome neobisnuite dezvaluite de Dr. Oz

Accidentele vasculare cerebrale: 5 simptome neobisnuite dezvaluite de Dr. Oz
  calendar_month   update 23 Ian 2013, ora: 14:33      
Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai periculoase afectiuni cu care te poti confrunta de-a lungul vietii, motiv pentru care este important sa detectezi problema imediat ce organismul iti transmite primele semnale ca ceva este in neregula.

Cunoaste simptomele accidentului vascular cerebral si poti actiona rapid, pentru a diminua efectele negative ale acestuia asupra starii tale de sanatate.


Este bine sa stii ca sunt anumite simptome clasice pentru accidentul vascular cerebral, cum ar fi amorteala resimtita pe o parte a corpului, tulburarile de vedere, ameteala, starile de confuzie si pierderea echilibrului, insa exista si simptome neobisnuite care te avertizeaza ca poti suferi un atac cerebral.

Care sunt aceste simptome mai putin cunoscute, iti dezvaluie Dr. Oz.

1. Sughitul

De-a lungul vietii, fiecarei persoane i se intampla sa sughita involuntar, insa acest lucru nu inseamna ca toata lumea sufera un accident vascular cerebral. Sughitul devine un simptom al atacului cerebral in momentul in care insoteste alte semnale specifice acestei afectiuni.

Sughitul apare ca urmare a contractiilor diafragmei, contractii care sunt controlate de anumiti nervi ai creierului. In momentul in care acesti nervi sunt afectati de atacul cerebral, declanseaza o ploaie de sughituri.

2. Starea de oboseala brusca

Iti desfasori activitatile ca in orice alta zi, insa deodata te "loveste" o stare de oboseala inexplicabila si tot ce iti doresti este sa te asezi in pat si sa dormi. Aceasta situatie poate masca prezenta unui accident vascular cerebral, mai ales atunci cand organismul tau este asaltat si de alte simptome clasice.

3. Starile subite de voma si ameteala

Daca nu ai mancat nimic care sa-ti pice greu la stomac si nu banuiesti ca ai fi insarcinata, dar cu toate acestea te confrunti cu stari subite de voma si ameteala, insotite de o tulburare a vederii sau o amorteala in maini si picioare, este posibil sa prezinti un simptom neobisnuit al accidentului vascular cerebral, avertizeaza Dr. Oz.

4. Palpitatiile subite

Palpitatiile apar, de obicei, in momentul in care exista un motiv bine intemeiat, cum ar fi o sperietura zdravana, un efort fizic sustinut sau o emotie puternica. Cand te confrunti subit si fara motiv cu palpitatii, este posibil sa suferi un accident vascular cerebral. Palpitatiile sunt insotite si de 1-2 simptome clasice ale atacului cerebral.

5. Pierderea cunostintei (lesin)

Un alt simptom neobisnuit al accidentului vascular cerebral, conform lui Dr. Oz, este lesinul sau pierderea cunostintei, ca urmare a afectiunilor suferite de creier prin blocarea vascularizarii.

Accidentul vascular cerebral: cauze si masuri imediate

Accidentul vascular cerebral apare in momentul in care o artera care transporta sange spre creier se sparge sau este blocata de un cheag sanguin. Printre cele mai comune cauze ale accidentului vascular cerebral se numara hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, nivelul ridicat de colesterol si trigliceride in sange si bolile cardiovasculare.

In situatii mai rare, accidentul vascular cerebral poate fi cauzat de migrenele puternice, de sarcina si nastere si de urmarea unui tratament cu anticonceptionale orale.

Daca prezinti simptome clasice sau simptome neobisnuite ale unui accident vascular cerebral, suna la 112 sau mergi imediat la spital, intrucat nu te poti trata acasa. Cu cat ajungi mai repede la spital, cu atat ai sanse mai mari de recuperare, spune Dr. Oz.

Recomandari