`Castiga pas cu pas - impreuna ajungem mai departe`

`Castiga pas cu pas - impreuna ajungem mai departe`
  calendar_month        
Grupul Sanofi lanseaza astazi campania "Castiga pas cu pas - impreuna ajungem mai departe", campanie ce promoveaza practicarea de exercitii fizice regulate ca metoda dovedita de preventie a diabetului si a complicatiilor acestuia.

In acest sens, Sanofi invita oamenii sa alerge, sa danseze, sa inoate. Pe scurt, sa faca activitate fizica si sa-si inregistreze rezultatele pe www.castigapascupas.ro.

Toate distantele inregistrate vor fi adunate intr-un total general la nivel mondial, ilustrand modul in care miscarea poate contribui in mod pozitiv in managementul glicemiei.

In Romania, campania "Castiga pas cu pas" este structurata in doua etape, complementare si concomitente, implicand atat pacientii cu diabet, cat si publicul larg.

Prima etapa se va desfasura in 15 centre de diabet din 14 orase ale tarii: Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava, Targoviste, Targu Mures, Timisoara, Tulcea si Vaslui.

In fiecare dintre aceste centre, pacientii cu diabet, selectati de medici pe baza riscului ridicat de a dezvolta complicatii, vor primi pedometre puse la dispozitie de compania Sanofi. Timp de o saptamana, cei aproximativ 1.000 de pacienti vor putea sa-si contorizeze cu ajutorul pedometrelor activitatile fizice.

Isi vor calcula pasii si/sau kilometrii parcursi, raportand medicilor rezultatele la sfarsitul saptamanii si inregistrandu-le ulterior pe site-ul campaniei www.castigapascupas.ro.

A doua etapa vizeaza publicul larg, Sanofi invitand toti romanii sa faca miscare si sa intre pe www.castigapascupas.ro pentru a-si inregistra eforturile fizice. In acest fel pot dovedi ca au o atitudine preventiva impotriva aparitiei diabetului si isi pot manifesta, in acelasi timp, solidaritatea fata de persoanele cu diabet.

In Bucuresti, aproximativ 200.000 de persoane sufera de diabet zaharat, dintre care peste 250 sunt copii. Diabetul nu mai trebuie ignorat. In mai putin de 20 de ani, se estimeaza ca in lume 1 din 12 oameni va suferi de diabet. In prezent, diabetul provoaca 3,2 milioane de decese in fiecare an la nivel mondial.

"Diabetul a devenit o problema majora de sanatate, care afecteaza tot mai multi oameni. Potrivit estimarilor actuale, 366 de milioane de persoane din intreaga lume au diabet, iar numarul acestora este in crestere.

Exista medicamente eficiente si sigure care trateaza diabetul si le permit pacientilor sa duca o viata normala. Avand insa in vedere cresterea continua a numarului de cazuri noi, este evident ca trebuie sa facem mult mai mult pentru a educa oamenii despre cum pot preveni si gestiona diabetul de tip 2.

Stilul de viata sanatos, bazat pe o dieta adecvata si exercitii fizice, aduce o plus valoare chiar si in managementul diabetului zaharat tip 1, ajutand la mentinerea sub control a glicemiei. De aceea, de Ziua Mondiala de Combatere a Diabetului, Sanofi promoveaza mesajul "Castiga pas cu pas", a declarat Riccardo Perfetti, Vice President Medical Affairs Sanofi Diabetes.

In Romania, cei 800 de angajati Sanofi au demarat deja lupta impotriva diabetului, angajandu-se sa promoveze activ campania "Castiga pas cu pas" prin exercitiu fizic, dovedind astfel solidaritate fata de persoanele cu diabet.

"Promovam miscarea! Am mai facut-o pana acum prin intermediul altor programe de educatie si vom continua sa o promovam, deoarece este mult mai simplu si mai putin costisitor sa previi o afectiune, decat sa o tratezi.Totodata, primul pas in combaterea diabetului este educatia. si acest lucru incercam sa-l facem prin campania noastra. Vrem sa educam romanii, pacienti sau nu, ca fiecare minut in plus de miscare este benefic pentru sanatatea lor. in plus, incercam sa stimulam solidaritatea fata de toti cei care trebuie sa convietuiasca cu diabetul zi de zi", a declarat Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi Romania.

Prin campania "Castiga pas cu pas - impreuna ajungem mai departe", Sanofi combina miscarea si solidaritatea, incercand pe de o parte sa creasca nivelul de constientizare si de educatie medicala a publicului larg privind diabetul.

Pe de alta parte, compania urmareste sa creasca gradul de responsabilitate al persoanelor cu diabet privind necesitatea activitatii fizice in prevenirea complicatiilor. Partener activ si responsabil de 90 de ani in acest domeniu, Sanofi dezvolta o abordare de tip 360 de grade in combaterea diabetului zaharat, concretizata in proiecte de educatie, terapii inovatoare integrate, dispozitive premiate, monitorizare inovativa si servicii personalizate.

Despre Ziua Mondiala de Combatere a Diabetului
Ziua Mondiala de Combatere a Diabetului (World Diabetes Day - WDD) se sarbatoreste in fiecare an pe 14 noiembrie. Campania organizata de Ziua Mondiala de Combatere a Diabetului este coordonata de Federatia Internationala a Diabetului (International Diabetes Federation - IDF) si asociatiile sale membre. Milioane de oameni cu diabet sunt angajati in campanie prin activitati de educare si constientizare.

Ziua Mondiala de Combatere a Diabetului a fost creata in 1991 de IDF si Organizatia Mondiala a Sanatatii ca raspuns la escaladarea amenintarii pe care o reprezinta diabetul zaharat la adresa sanatatii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Alimente inteligente
  • person

    "a iubi este magic... a fi iubit este magie!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right