Cornel Ilie, Ioan Gyuri Pascu si Andi Vasluianu te indeamna sa mergi la control!

Cornel Ilie, Ioan Gyuri Pascu si Andi Vasluianu te indeamna sa mergi la control!
  calendar_month        
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer si Liga Romana de Cancer continua pentru al doilea an consecutiv campania de informare despre cancerul de san aA€ANu am facut destulaA€At


Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer si Liga Romana de Cancer continua in luna octombrie campania de informare aA€ANu am facut destulaA€At, cu mesajul: aA€ATe rog, mergi la control! Cand tu suferi, sufar si eu!aA€At.

In acest demers, 3 nume mari ale scenei romanesti s-au alaturat campaniei pentru a transmite tuturor femeilor indemul de a merge la control: Cornel Ilie, Ioan Gyuri Pascu si Andi Vasluianu.

A«Continuam campania de informare inceputa anul trecut si in acest an, adresadu-ne unora dintre cele mai dragi fiinte pentru noi, barbatii: mamele, sotiile, iubitele, surorile si prietenele noastre, cu mesajul: Te rog, mergi la control, cand tu suferi, sufar si eu. Multumim artistilor Andi Vasluianu, Cornel Ilie si Ioan Gyuri Pascu, care s-au implicat in aceasta campanie, ajutandu-ne sa transmitem tuturor femeilor mesajul de a merge la control.A», a declarat cu ocazia evenimentului de lansare Cezar Irimia, presedinte FABC.

In cadrul campaniei, pe toata durata lunii octombrie, acoperirea media este asigurata de Europa FM, care va difuza un spot de informare inregistrat chiar de cei trei artisti ce sustin campania.

Reclamele outdoor si in statiile de metrou, precum si prezenta pe internet, prin intermediul site-ului www.invingemcancerul.ro si a retelei de socializare Facebook vor fi alte mijloace de comunicare prin care Andi Vasluianu, Cornel Ilie si Ioan Gyuri Pascu vor transmite tuturor femeilor indemnul de a merge la control.

A«Ne-am unit fortele pentru ca impreuna suntem puternici in comunicarea mesajului acestei campanii, pe care o consideram esentiala pentru femei. Implicarea noastra este in acelasi timp o datorie dar si un privilegiu. Credem ca fiecare barbat din Romania ar trebui sa se implice si sa incurajeze femeile dragi din viata lui sa mearga la control, pentru ca suntem mereu alaturi de ele, la bine si la rau. Dorim sa amintim astfel tuturor femeilor ca aceasta forma de cancer este perfect curabila daca este depistata la timp! Asadar, dragele noastre, va rugam, mergeti la control!A», au declarat Andi Vasluianu, Cornel Ilie si Ioan Gyuri Pascu.

Cancerul de san este diferit

Anul acesta, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer si Liga Romana de Cancer duc informarea pacientelor un pas mai departe, deoarece cancerul de san este diferit. Cancerul la san poate fi de doua tipuri: cancer de san HER2 pozitiv si cancer de san HER2 negativ.

Orice femeie care sufera de cancer de san trebuie sa solicite efectuarea testului HER2, pentru a se stabili forma de cancer de care sufera, pentru ca aceste doua tipuri de cancer de san au particularitati diferite si necesita tratament specific, de asemenea diferentiat.

Studiile de specialitate arata ca una din sase femei cu cancer de san are boala HER2 pozitiva. Un cancer de san HER2 pozitiv se dezvolta mai repede decat alte tipuri de cancer, boala fiind mult mai agresiva. De aceea, este foarte important ca pacientele sa cunoasca de ce tip de cancer de san sufera.

A«Cancerul mamar reprezinta cea mai frecventa forma de cancer intalnita la femei, cu o incidenta in Romania de 7.929 cazuri noi pe an si o mortalitate de 3.101 decese anual*. Cancerul mamar HER 2 pozitiv afecteaza aproximativ 1 din 6 paciente cu cancer mamar, iar tratamentul acestui tip de cancer cere atenA£ie speciala AAi ingrijire imediata, pentru ca tumorile HER2 pozitive au o rata de creAAtere mai rapida, iar boala este mult mai agresivaA» a precizat in cadrul conferintei de presa dl. Dr. Catalin Costovici de la Centrul Medical de Diagnostic Tratament Ambulatoriu si Medicina Preventiva al Academiei Romane.52798.jpg

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ce fonduri europene aduce 2011?
  • person

    "despre fonduri europene nerambursabile"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right