Cuptorul cu microunde dauneaza sanatatii!

Cuptorul cu microunde dauneaza sanatatii!
  calendar_month        
Cuptorul cu microunde altereaza calitatea alimentelor, provocand mutatii celulare periculoase pentru sanatate si distrugerea vitaminelor.

Datorita comoditatii lor, cuptoarele cu microunde au devenit atat de populare incat se gasesc aproape in fiecare casa. Cu toate acestea, popularitatea nu este intotdeauna o masura buna a calitatii, iar comoditatea microundelor se plateste scump.

Calitatea alimentelor gatite la microunde

Desi toata lumea este constienta ca sanatatea depinde in mare masura si de alimentatie, putini oameni recunosc importanta calitatii hranei. Aceia care sunt constienti de acest fapt inteleg probabil importanta alimentelor organice, dar uneori nu realizeaza ca si modul de preparare al acestora este la fel de important. Cuptorul cu microunde distruge multi nutrienti din mancare si ii poate chiar transforma in compusi toxici si periculosi. Cu alte cuvinte, microundele pot transforma o mancare perfect sanatoasa intr-una care te poate imbolnavi!

Natura distructiva a cuptoarelor cu microunde

Cuptoarele cu microunde produc radiatii electrice si magnetice de inalta intensitate, care oscileaza cu frecventa mare si determina modificarea polaritatii moleculelor din mancare de milioane de ori pe secunda. Aceasta frictiune rezultata din miscarea moleculelor este fenomenul care incalzeste alimentele.

Miscarea rapida si violenta duce la deformarea moleculelor si la rearanjari moleculare (se formeaza noi compusi chimici), avand ca rezultat alimente ce nu mai pot fi digerate sau care sunt atacate de sistemul imunitar. Daca sunt digerate si absorbite, natura lor modificata promoveaza dereglari in celulele care le folosesc. Mai mult, unele dintre aceste molecule deformate vor fuziona unele cu altele si vor produce compusi nenaturali, ce sunt toxici.

Cuptoarele cu microunde provoaca boli

Daca organismul este privat de nutrienti pe o perioada mare de timp, ce poate rezulta din folosirea indelungata a microundelor, poate rezulta subnutritia si din aceasta multe disfunctii ce pot constitui punctul de plecare al multor boli.

Pe langa subnutritie, acesti compusi toxici produsi de radiatia microundelor reprezinta un risc serios de cancer. Consumarea frecventa a alimentelor preparate la microunde este asociata si cu problemele de digestie, cu alterarea sistemului imunitar si a secretiei hormonale.

Sanatatea nu se obtine usor!

Probabil ca si tu, asemenea tuturor, ai devenit dependenta de confortul asigurat de cuptorul cu microunde si gandul de a renunta la el ti se pare un lucru inimaginabil. Dar merita confortul daca risti sa te imbolnavesti?

Cu rare exceptii, o viata lunga, sanatoasa si fericita se obtine de cei care se dedica acestui lucru si nu accepta influentele nesanatoase ale societatii moderne.

Cum poti sa renunti la cuptorul cu microunde?

Nu este chiar asa de greu sa renunti la el! Iata cateva tips-uri:

In loc sa reincalzesti mancarea, scoate-o din frigider cu cateva ore inainte s-o consumi si las-o sa se incalzeasca la temperatura camerei.
Daca iti place mancarea fierbinte, foloseste un cuptor normal sau un toaster pentru a o incalzi, dar incearca sa nu ridici prea mult temperatura.
Prepara-ti mancarea in avans astfel incat sa nu fii nevoita sa gatesti ceva repede daca esti prea ocupata sau prea obosita.

Scapa de cuptorul cu microunde: daca nu-l mai vezi, nu-l mai poti folosi! E la fel ca lin cazul tigarilor: daca vrei sa te lasi de fumat, arunca tot ceea ce-ti aminteste de acest obicei (pachete de tigari, brichete).




Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Prima zapada la Cisnadioara
  • person

    "traieste. bucura-te. iubeste. construieste. sprijina. invata. mergi mai departe..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right