De ce se fereste lumea de vaccin?

De ce se fereste lumea de vaccin?
  calendar_month        
Odata cu venirea toamnei si a temperaturilor scazute au aparut si afectiunile de sezon, cum este raceala si gripa.

Iar pe langa acestea exista acum si pericolul mult temutei gripe porcine, provocate de virusul A/N1H1.


Populatia de pretutindeni este sfatuita sa apeleze la ajutorul vaccinurilor si sa nu astepte ca boala sa debuteze, mai ales ca in cazul gripei porcine prognosticele din ultima vreme nu sunt prea imbucuratoare.

Insa paradoxal, multa lume refuza sa se vaccineze, invocand pericolele care ii pandesc odata cu inocularea substantelor. De unde aceasta isterie si care ar fi motivele invocate de oameni?

Vaccinul este o substanta care contine virusi.

Multa lume traieste cu impresia ca odata cu vaccinul organismul primeste virusi vii, cu care apoi trebuie sa se lupte.

Vaccinul reprezinta o imunizare a organismului contra unui tip de virus care in mod normal poate provoca tulburari grave. Scopul vaccinului este determinarea organismului sa produca suficienti anticorpi la virusul respectiv astfel incat in cazul unei contaminari persoana vaccinata sa nu mai contacteze boala.

Vaccinurile exista in mai multe variante, astfel:

vaccinul cu virusi inactivi - contine particule de virusi din culturi de laborator, omorati, insa cu proteine care determina reactia imuna a organismului. Se injecteaza periodic (de regula anual) pentru un raspuns imun eficient.

vaccinul cu virusi activi, insa cu mobilitate atenuata - contine particule de virusi activi, insa cu mobilitate mult incetinita. Isi pastreaza insa capacitatea reproductiva, insa lenta, astfel ca determina organismul sa produca anticorpi mult mai eficient si reduce numarul rapelurilor.

vaccinul antigen - nu contine particule de virusi, ci doar proteinele acestora, formand un antigen ce este introdus in organism si care determina producerea anticorpilor.

Vaccinul este contaminat.

De regula in realizarea culturilor pentru vaccinuri se apeleaza la linii celulare provenind de la diverse animale, mentinute in viata cu ser bovin. Daca liniile respective sunt contaminate intr-un fel sau altul la recoltare, atunci si vaccinul va fi contaminat.

Insa producatorii de vaccinuri sustin ca toate produsele sunt perfect sterile si ca mediile respective sunt testate dupa recoltare, eliminandu-se cele contaminate.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Inutil
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right