Elimina zaharul din alimentatia ta zilnica!

Elimina zaharul din alimentatia ta zilnica!
  calendar_month        
Daca vrei sa fii frumoasa, radioasa si fericita cand te uiti la acul cantarului, nu mai lasa loc de dulcegarii in alimentatia ta zilnica .

Elimina zaharul fara regrete si te vei tine departe de toate problemele serioase de sanatate pe care acesta le poate provoca.


De fapt, vestile despre consumul de zahar sunt cat se poate de acre. Pe langa multe alte tulburari importante, acest dulce deliciu conduce catre cresterea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol rau.

Accepta provocarea eliminarii sau macar a reducerii consumului de zahar si te vei simti excelent in fiecare zi, prelungindu-ti totodata durata de viata.

Cunoaste-ti riscurile

Iata patru motive principale pentru care zaharul nu face casa buna cu sanatatea ta:

Tensiune arteriala ridicata - prea mult zahar consumat zilnic reduce nivelul oxidului de azot din organism, ceea ce va conduce catre ingustarea vaselor de sange si in final, la dezvoltarea bolilor cardiace.

Nivel crescut de colesterol - persoanele devoratoare de zahar prezinta un nivel scazut al colesterolului bun (HDL) si unul ridicat al celui rau (LDL). Sangele ca deveni altfel mai ingrosat si va impiedica buna functionare a inimii.

Boli de ficat - prea mult zahar distruge insulina produsa de corp si favorizeaza depunerile de grasime pe celulele hepatice, conducand in timp la inflamatii si alte sechele care provoaca cirozele.

Rezistenta la insulina - Cand zaharul ajunge in organism, insulina il ajuta sa patrunda in celule, insa o cantitate exagerata a acestuia scade eficienta insulinei si ramane in corp, provocand obezitate sau diabet.

Vezi ce alternative ai!

Fii foarte atenta la consecintele fizice ale indulcitorilor artificiali, acestia nu sunt intotdeauna cea mai sanatoasa optiune.

Sucraloza (E 955) - nu afecteaza nivelul glicemiei, insa este prea noua pe piata pentru a cunoaste efectele utilizarii sale pe termen lung. Proprietatile sale sunt promitatoare si este cea mai potrivita pentru gatit. Aspartamul - mai multe studii au constatat ca prezinta si reactii adverse. Acest indulcitor ramane cel mai mult in corpul tau. Zaharina - datele obtinute pe termen lung sugereaza ca este cel mai sigur indulcitor, desi parerile sunt impartite.

Depisteaza zaharurile ascunse

Cand iti pregatesti mesele zilnice, ai grija sa depistezi zaharurile ascunse din lista ingredientelor: fructoza, maltoza, sorbitolul, sucul de trestie evaporat, siropurile, xilotolul si toate zaharurile care se termina in "ol" sau "oza".

Masoara-ti cu atentie zaharul

Medicii recomanda sa nu depasesti 6 lingurite de zahar pe zi, care cumuleaza aproximativ 100 de calorii. Din pacate, un baton de ciocolata sau o cutie de suc depasesc aceasta limita.


Declara razboi sucurilor

Indiferent de cantitatea de suc (bauturi racoritoare) pe care o bei in prezent, a sosit timpul sa o reduci la jumatate. Saptamana viitoare, injumatateste din nou portia. Tine-o tot asa pana cand sucul va fi inlocuit de apa plata, ceai sau cocktailuri naturale.

Pacaleste-ti papilele gustative

Poti sa-ti pacalesti papilele gustative dornice de "ceva dulce" cu scortisoara, ghimbir, nucsoara, vanilie - toate adaugate in cafea, cereale si prajituri coapte. Nu ocoli nici mierea.

Autor: Adelina Dobrin

Recomandari