Extractul din piele de broasca: miracolul ce trateaza peste 70 de boli

Extractul din piele de broasca: miracolul ce trateaza peste 70 de boli
  calendar_month        
Cercetatorii de la Universitatea Queen`s din Belfast au dat accidental peste un tratament potential pentru pana la 70 de boli, inclusiv cancer , diabet si accident vascular cerebral .

Ei faceau cercetari pe o specie putin cunoscuta de broasca, Waxy Monkey Frog din America de Sud, atunci cand au descoperit niste proprietati neobisnuite in secretiile pielii acesteia.

Specia de broaste Giant Fire-bellied Toad, nativa din China si Vietnam, are de asemenea potentialul de a trata o serie de boli.

Profesorul Shaw, care a condus cercetarea, a declarat: "Scopul muncii noastre de la Queen`s este sa deblocam potentialul lumii naturale - in acest caz secretiile gasite pe pielea de broasca - pentru a atenua suferinta umana."

"Suntem absolut convinsi ca lumea naturala detine solutii la multe din problemele noastre.
Trebuie doar sa punem intrebarile potrivite pentru a le gasi."

Echipa de cercetatori testa o serie de proteine obtinute din secretiile broastelor si broastelor raioase.

Ei si-au dat seama curand ca proteinele din secretii - pe care broastele si broastele raioase le utilizeaza ca protectie impotriva animalelor de prada - controleaza, de asemenea, cresterea vaselor de sange - un proces cunoscut sub numele de angiogeneza.

Profesorul Shaw a spus: "Proteinele pe care le-am descoperit au capacitatea de a stimula sau inhiba cresterea vaselor de sange."

"Prin oprirea angiogenezei si inhibarea cresterii vaselor de sange, o proteina obtinuta din broasca are potentialul de a ucide tumorile canceroase."

"Majoritatea tumorilor canceroase se poate dezvolta doar la o anumita dimensiune, dupa care are nevoie ca vasele de sange sa creasca si sa furnizeze oxigen si substante nutritive vitale in tumora."

"Oprirea din crestere a vaselor de sange va face tumora mai putin susceptibila de a se raspandi si o va ucide in cele din urma."

Autor: Nuage

Recomandari