Imunoterapia in tratarea alergiilor

Imunoterapia in tratarea alergiilor
  calendar_month        
A venit caldura si alergiile de sezon incep tot mai des sa-si faca de cap cu organismul nostru, slabit dupa lunga iarna care a trecut.

O greseala frecventa si pe care o facem multi dintre noi este sa ne repezim imediat la medicamente recomandate pentru alergii, in loc sa vedem daca putem ajuta organsimul sa lupte singur cu problema.

Fie ca este vorba de rinita alergica, de febra fanului, alergia la acarieni sau alergia la polen, simptomele sunt suparatoare si reduc drastic calitatea vietii persoanei afectate.

Specialistii recomanda insa sa ne indreptam privirea catre un alt tip de tratament in cazul alergiilor, in loc sa apelam la medicatia alopata, care doar trateaza simptomele si nu cauzele declansatoare ale alergiilor.

Ce este imunoterapia?
Imunoterapia este o forma de tratament a alergiilor sub forma unor substante injectabile care au rolul de a mari toleranta la alergenii care declanseaza simptomele suparatoare.

Imunoterapia este recomandata in cazul in care persoana afectat se confrunta cu o forma foarte severa de alergie, cu simptome care dureaza mai mult de 3 luni de zile.

Ce sunt alergenii?
Alergenii, raspunzatori pentru declansarea alergiilor, sunt substante care odata venite in contact cu o persoana sensibila, pot declansa simptome suparatoare, precum stranut, lacrimare, mancarimi, insuficienta respiratorie, inroseli ale anumitor zone etc.

Alergeni pot fi acarienii, praful, polenul de flori, parul de animale, in special cel fin si scurt, cum este cel la pisicii, fanul, mucegaiul si multe altele.

Tratamentul injectabil imunoterapeutic se administreaza subcutanat, in zona bratului, o data sau de doua ori pe saptamana, timp de cateva luni. Doza exacta si frecventa injectiilor le stabileste numai medicul alergolog.

In timp sensibilitatea la alergeni va scadea simtitor, iar persoana afecatat va putea duce din nou o viata normala.

Ce interactiuni are imunoterapia?
Substantele continute de injectiile imunoterapeutice pot interactiona cu alte medicamente pe acre le ia persoana tratata si cresc riscul aparitiei de efecte adverse. De aceea este obligatorie discutia cu medicul alergolog in privinta altor tratamente urmate concomitent cu imunoterapia.

Ce efecte adverse are imunoterapia?
De obicei persoana careia i s-a administrat injectie este tinuta la clinica inca 30 d eminute dupa administrare, timp in care apar, daca este cazul, simptomele efectelor adevrse. Acestea pot fi de forma mancarimilor, inrosirii locului injectiei, secretie nazala abundenta, mancarimi la nivelul ochilor sau durere in gat.

Autor: Tashulina

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Caut...
  • person

    "love isn't finding someone you can live with;it's finding someone you can't live without..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right