Infectia urinara: 5 semne care iti arata ca e altceva

Infectia urinara: 5 semne care iti arata ca e altceva
  calendar_month        
Multe afectiuni de care suferim se pot manifesta la fel si putem foarte usor sa fim indusi in eroare.

Cautam tratamente specifice pentru o afectiune anume, cand, de fapt, avem o alta boala. Aceasta situatie este valabila si in cazul infectiilor urinare.

Simptomele specifice acestor afectiuni pot fi semne ca suferi de altceva.


1. Durere sau senzatie de arsura la urinat

Atunci cand suferi de o infectie urinara, este foarte posibil sa ai o senzatie de arsura la nivelul uretrei in timpul sau spre sfarsitul urinarii. Acelasi simptom poate sa se manifeste si atunci cand ai pietre la rinichi. Ceaiul de merisor poate fi un remediu eficient atat in cazul infectiei urinare, cat si in cazul calculilor renali, dar poate fi nevoie de un timp destul de lung pentru a da rezultate.

Senzatia de arsura la urinat sau chiar de durere apare si in cazul in care ai o sensibilitate ridicata la produsele de igiena intima, la gelul de dus, la sapun sau la un lubrifiant. Evita sa mai folosesti aceste produse pentru o vreme si vezi daca senzatia de arsura dispare. Daca ea continua sa se manifeste, consulta un medic.

2. Nevoie urgenta de a urina

Simti mereu ca ai vezica plina si ca trebuie sa ajungi la baie sa urinezi, dar cantitatea de urina este mica? Acest simptom apare, de obicei, atunci cand in organismul tau s-a instalat o infectie urinara. Aceeasi nevoie imperioasa de a urina apare si in cazul in care ai o vezica urinara hiperactiva, suferi de anxietate sau de vaginita bacteriana.

3. Urina urat mirositoare

Urina urat mirositoare este, de obicei, un simptom care tradeaza prezenta unei infectii urinare. Se intampla uneori ca urina sa capete un miros ciudat chiar si atunci cand nu ai o infectie, ci doar ai consumat anumite alimente (sparanghel, de exemplu) sau iei anumite suplimente alimentare. Deshidratarea, unele afectiuni ale ficatului si unele tulburari metabolice pot fi alte probleme ce influenteaza mirosul urinei.

Un prim pas pentru a preveni eliminarea urinei urat mirositoare este sa bei cat mai multa apa. Astfel, urina se va dilua si nu va mai avea un miros puternic. Daca faci acest lucru, dar nu observi o imbunatatire, consulta un medic.

4. Culoare ciudata a urinei

Urina normala are o nuanta galbuie. Daca urina capata o nuanta inchisa, inseamna ca este foarte concentrata. Hidrateaza-te corespunzator, dar daca nuanta nu revine la normal, este posibil sa ai o infectie urinara.

Urina inchisa la culoare poate aparea si din cauza unor suplimente pe baza de vitamina B sau dupa ce mananci anumite alimente puternic colorate (mure, sfecla rosie).

In cazuri mai grave, urina inchisa la culoare poate fi un simptom al hepatitei, al cancerului de tract urinar sau al pietrelor la rinichi.

5. Dureri abdominale sau de spate

Durerile abdominale sau de spate apar frecvent in cazul infectiilor urinare, insa ele iti pot da batai de cap si atunci cand suferi de alte afectiuni, cum ar fi pietrele la rinichi, afectiunile intestinale, intoleranta la lactoza sau apendicita.

Nu ignora simptomele mentionate, deoarece indiferent de ce afectiune suferi, o poti agrava. O vizita la medic este binevenita de fiecare data cand organismul tau iti transmite avertismente ca ceva nu este in regula.

Autor: Laura Galan
Recomandari