Obiceiuri daunatoare dintilor

Obiceiuri daunatoare dintilor
  calendar_month        
Periajul si folosirea atei dentare nu sunt de ajuns pentru a avea un zambet alb si stralucitor. Obiceiuri simple, precum respiratia pe gura sau mestecarea excesiva a gumei au efect negativ asupra dintilor, maxilarului si gingiilor.

Iata 8 obiceiuri ce par inofensive la prima vedere, dar care iti ameninta dintii!

Gustarile la miezul noptii

Noaptea se produce mai putina saliva decat ziua, iar saliva are un rol important pentru spalarea resturilor alimentare de pe dinti. Ca rezultat, oamenii care mananca noaptea isi pierd dintii mai devreme decat cei care nu au acest obicei, potrivit unui noi studiu.

Consumul de vin alb

Oamenii se tem in general de vinul rosu, care le pateaza dintii, dar ei nu stiu ca vinul alb produce daune permanente. Chardonnay-ul sau pinot-ul preferat este foarte acid, iar aciditatea mananca smaltul dintelui, astfel incat dentina ramane vulnerabila la atacul bacteriilor si la alimentele colorate.

Respiratia pe gura

Cand respiri pe gura, de exemplu atunci cand ai nasul infundat, gura se usuca, adica saliva se evapora si nu mai protejeaza dintii de carii.

Mestecarea excesiva a gumei

Exagerarea consumului de guma de mestecat (un pachet pe zi) irita articulatia temporomandibulara. Aceasta leaga maxilarul de cutia craniana, iar iritatia ei duce la dureri de cap, urechi, gat.

Rontaitul unghiilor

Rontaitul unghiilor dauneaza atat unghiilor, cat si dintilor. Acest obicei deformeaza dintii superiori, tocindu-le marginile. Cei care isi rod unghiile sunt supusi unui risc marit de bruxism, scrasnitul spontan al dintilor, obicei de dauneaza dintilor.

Bautul direct din pahar, sticla sau cutie

Cei care beau sucuri fara sa foloseasca paiul se supun unui risc crescut de carii. Se recomanda sa bei sucurile acide cu ajutorul paiului pozitionat in spatele gurii, astfel incat lichidul sa nu vina in contact cu dintii.

Periajul dintilor cu miscari orizontale

Periajul orizontal dauneaza smaltului dentar, recomandandu-se un periaj circular.


Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

O mica pauza de Calciu
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right