Obiceiuri zilnice care reduc riscul de cancer

Obiceiuri zilnice care reduc riscul de cancer
  calendar_month        
Suplimentele cu multivitamine, sedentarismul sau fumatul sunt factori care maresc riscul de cancer. Nici consumul de superalimente nu nu protejeaza de temutul diagnostic.

Specialistii sunt de parere ca obiceiurile de zi cu zi isi pun amprenta asupra starii de sanatate si pot favoriza aparitia cancerului. De la purtarea de incaltaminte confortabila, pana la luarea mesei la aceeasi ora, zilnic, acestea sunt doar cateva masuri benefice pentru organism.

Tot specialistii atrag atentia ca singura masura sigura de vindecare a cancerului este prevenirea lui.Toate persoanele sunt supuse riscului de cancer, insa anuite gene mutante duc la cresterea anormala de celule canceroase in diferite parti ale corpului.

Pentru a preveni cancerul este foarte important sa mentinem starea de sanatate a organismului. Iata cateva masuri pe care le poti lua pentru a preveni cancerul:

Renunta la pantofii cu toc inalt

Incaltamintea comoda reduce riscul de cancer deoarece ne protejeaza inflamatiile suplimentare din corp. Inflamatiile fac parte din procesul natural de vindecare al organismlui, insa apar si atunci cand organismul intra in contact cu stimuli periculosi, precum bacterii, rani sau sunstante iritante.

Cand inflamatiile devin cronice sunt extrem de periculoase pentru organism. Numeroase tipuri de inflamatii sunt in stransa legatura cu afectiunile cardiace, Alzheimer, afectiunile autoimunitare sau diabet.

Atunci cand organismul se confrunta cu inflamatii cronice, procesul de reparare al ADN-ul are de suferit, iar corpul uman este mai vulnerabil in fata cancerului.

Vaccineaza-te

O alta modalitate prin care poti evita inflamatiile din organism este sa te vaccinezi impotriva gripei. Atunci cand suntem raciti, organismul produce cantitati majore de substante chimice care sa lupte cu virusurile. Acest fenomen are insa un impact major asupra starii generale de sanatate a organismului.

Evitarea racelilor are un efect benefic asupra sanatatii pe termen lung si ajuta la prevenirea unor afectiuni precum obezitate, atacuri de inima, infarct si cancer.

O igiena corespuznatoare este de asemenea extrem de benefica pentru reducerea riscului de infectii.

Renunta la suplimentele de multivitamine

Suplimentele de multivitamine trebuie administrate doar la recomandarea medicului si doar atunci cand ai cu adevarat nevoie de ele. O persoana sanatoasa insa nu trebuie suplimenteze consumul de vitamine.

Aceste suplimente nu au niciun efect asupra organismului uman si nu previn cancerul sau afectiunile cardiovasculare.

De altfel, anumite suplimente pot face mai mult rau decat bine si maresc riscul de anumite afectiuni. Antioxidantii combat efectele negative ale radicalilor liberi, insa in acelasi timp blocheaza abilitatea naturala a organismului de a controla toate procesele metabolice.

Astfel, este foarte posibil, ca in urma consumului de suplimente de vitamine precum vitamina E sau C, orgasnimul sa fie mult mai expus riscului de cancer. Este astfel foarte important sa eviti astfel de produse. Incearca in schimb sa consumi mai multe fructe si legume proaspete, care contin in mod natural vitamine esentiale pentru organism.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari