Primul vaccin impotriva cancerului de col uterin - Silgard
history_edu ele.ro calendar_month 17 Iul 2007, 16:42
Disponibil de la inceputul acestui an si in Romania, Silgard - vaccinul recombinant tetravalent impotriva virusului papiloma uman (HPV), este primul produs de acest tip din lume.
Dezvoltat de catre Merck Sharp & Dohme (MSD), Silgard este singurul vaccin care ofera protectie impotriva cancerului de col uterin, leziunilor precanceroase, verucilor genitale si altor afectiuni cauzate de cele 4 tipuri de HPV (6, 11, 16 si 18).
Silgard ofera o protectie de 100%
Studii recente, finalizate in primavara acestui an, au indicat ca Silgard ofera o protectie de 100% impotriva patologiei la nivel de col uterin, vaginal si vulvar, inclusiv a starilor precanceroase cervicale avansate.
De asemenea, vaccinul ofera protectie in 98% din starile precanceroase date de principalele doua tipuri ale HPV cauzatoare de cancer, respectiv HPV 16 si 18. Aceste studii au fost realizate la nivel international pe un esantion reprezentativ de peste 15.000 de femei.
Imunizarea pe scara larga a femeilor adolescente si adulte tinere cu Silgard, completata de realizarea periodica a testului Papanicolau, va ajuta la scaderea prevalentei cancerului de col uterin. Acesta este un pas inainte, esential in lupta noastra de a reduce in viitorul apropiat incidenta cancerului de col uterin si efectele acestei boli la nivelul intregii societati, a declarat Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului "Matei Bals".
In Romania, cancerul de col ucide zilnic 5 femei
Potrivit estimarilor, cancerul de col uterin va afecta numai in 2007 aproape 500.000 de femei din intreaga lume. In Romania, cancerul de col ucide zilnic 5 femei. Acest aspect plaseaza tara noastra pe un nedorit prim loc in ceea ce priveste mortalitatea prin cancer de col uterin.
De altfel, Romania are si una dintre cele mai inalte rate de incidenta a cancerului de col din Europa si chiar din intreaga lume.
Recunoscut mondial ca o inovatie in medicina, Silgard are un impact pozitiv in tara noastra, atat in lumea medicala, cat si in randul pacientilor. Potrivit unor studii la nivel local, romanii au fost receptivi si au inteles utilitatea si inovatia adusa de Silgard. In general, mamele au reactionat extrem de pozitiv la acest vaccin ce poate proteja sanatatea si viata copiilor a declarat Dr. Adrian Caretu, Country Manager Merck Sharp & Dohme (MSD).
Silgard poate fi administrat copiilor intre 9 si 15 ani si femeilor tinere cu varste intre 16 si 26 de ani. Silgard este disponibil la nivel national in farmacii, iar schema de vaccinare cuprinde 3 injectii administrate pe parcursul a 6 luni (0, 2, 6 luni).
Acest vaccin poate fi eliberat numai pe baza de prescriptie medicala, la recomandarea medicilor de familie sau a specialistilor (ginecologi, pediatri si infectionisti).
Inregistrat in peste 70 de tari
Silgard este deja inregistrat in peste 70 de tari, inclusiv in SUA, cele 27 de tari ale Uniunii Europene, Mexic, Australia, Taiwan, Canada, Noua Zeelanda si Brazilia, iar proceduri suplimentare de inregistrare sunt in desfasurare in multe alte tari din intreaga lume.
Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului "Matei Bals" a specificat ca nu au fost descoperite efecte secundare ale vaccinului Silgard.
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
Emanuela papusa fara picioare
- person
"maine sa iubeasca cel ce n-a iubit niciodata si cel care a iubit sa iubeasca maine...."