Probleme de sanatate care afecteaza tinerele femei

Probleme de sanatate care afecteaza tinerele femei
  calendar_month        
Programul incarcat de la serviciu, o viata sexuala nesatisfacatoare, rutina zilnica si alte obiceiuri ale stilului de viata pot afecta in numeroase moduri functionarea corecta a organismului femeilor.

Femeile tinere din zilele noastre sunt supuse zilnic unor obiceiuri periculoase. Alimentatia dezechilibrata, sexul neprotejat, responsabilitatile sociale si familiale pun asupra femeilor o presiune majora.

Multe femei nu constientieaza riscurile la care se supun si nu iau masuri pentru a redresa situatia. Ajung de obicei la medic atunci cand sunt bolnave, insarcinate sau contacteaza o infectie severa.

Medicii recomanda insa femeilor sa nu isi puna viata in pericol si sa aiba grija de organismul lor.

Iata mai jos cateva probleme frecvente in randul femeilor tinere:

Stres

Mai mult ca niciodata, femeile din zilele noastre sunt extrem de ocupate. Sunt femei de cariera, cu o viata sociala intensa, isi doresc familie si copii si incearca sa impace toate aceste aspecte ale vietii lor.

Nu isi dau insa seama ca nu este normal sa traiasca intr-un haos. Nu este astfel de mirare ca multe femei sufera de anxietate, stres cronic, oboseala severa sau insomnie, cauzata de nivelul crescut de adrenalina.

O alta cauza a stresului este si faptul ca femeile se ingrijoreaza mai mult decat barbatii despre aspectul fizic, relatiile amoroase, casatorie sau copii. De obicei, barbatii se gandesc ca aceste lucruri se vor intampla la un moment dat in viata lor si nu simt nevoia sa se ingrijoreze.

Ce sa faci: Organizeaza-ti mai bine programul de la serviciu si incearca sa te deconectezi putin de la toata agitatiea. Ofera-ti cateva momente de relaxare. Acest lucru te va ajuta sa iti incarci bateriile si sa reduci anxietatea.

O alta metoda este sa evit, pentru o ora sau doua pe zi, contactul cu tot ce inseamna serviciu. Chiar si cea mai ocupata persoana poate rezista fara telefonul mobil, mesagerie sau Facebook. Aceasta mica schimbare va face minuni asupra ta.

Alimentatie dezechilibrata

In zilele noastre, din ce in ce mai ulte femei sufera de afectiuni alimentare precum anorexia sau bulimia. Alimentatia dezechilibrata cauzeaza grave deficiente de vitamine si mineral si scad imunitatea organismului uman.

Tot mai multe femei isi doresc sa arate ca in revistele glossy si apeleaza la diete periculoase, care le afecteaza sanatatea.

Ce sa faci: Incearca sa iti observi obiceiurile alimentare si sa gasesti cauzele comportamentului tau dezechilibrat. Mergi la un nutritionist care sa te indrume spre o alimentatie corecta, bazata pe consumul de alimente sanatoase.

Sex neprotejat

Medicii sunt de parere ca mai mult de jumatate dintre femeile active sexual nu folosesc masuri de protectie. Acest lucru duce la sarcini nedorite, care sfarsesc de cele mai multe ori printr-un avort.

Multe femei tinere si singure nu fac sex in mod frecvent si astfel se gandesc ca sansele de a ramane insarcinate sunt reduse. Femeile cred ca sarcina este un lucru care nu li se va intampla, in special daca nu fac sex in timpul ovulatiei. Nu exista insa o perioada sigura pentru sexul neprotejat.

Ce sa faci: Mergi la medicul ginecolog si discuta cu acesta optiunile de contraceptie potrivite organismului tau. Foleste prezervativul de fiecare data cand faci sex, in special cu un nou partener. In acest fel vei preveni sarcinile nedorite si bolile cu transmitere sexuala.Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari