Sida sau virusul HIV

Sida sau virusul HIV
  calendar_month        
Aceasta boala pernicioasa, putem spune mortala, indica intrarea in ultimul stadiu de infectare cu virusul imunoficientei umane si este pe punctul de a cuprinde si distruge o mare parte a societatii noastre.

In ciuda faptului ca este incurabila, speranta de viata a bolnavilor a crescut, gratie noilor descoperiri. Studiile demonstreaza ca, fara a se manifesta neaparat, persoanele seropozitive, sufera de carente nutritive importante, inclusiv de vitaminele B6, B12, A, E si zinc.

Este adevarat ca, adesea, virusul poate fi cauza indirecta a unor leziuni intestinale care implica asimilarea acestora de catre organism. Multitudinea de medicamente provoaca reactii adverse - ca diareea- ce pot cauza deficitul de absortie.



Tratamenul cu vitamine si minerale in cazul bolnavilor de SIDA nu a dat rezultante scontate, de aceea medicii sunt prudenti. Totusi, o eventuala terapie de acest fel necesita o stricta supraveghere de specialitate.

Studiile demonstreaza ca rata de supravietuire ajunge la 40% - 50% la acei bolnavi care aleg tratamenul cu vitamine si minerale.

Vitamine recomandate zilnic:

Vitamina A: 5.000 - 10.000 UI;

Vitamina B1: 3 - 6 mg;

Vitamina B2: 3 - 6,5 mg;

Vitamina B3: 40 - 80 mg;

Vitamina B6: 4 - 8 mg;

Vitamina B9: 0,8 - 1,6 mg;

Vitamina B12: 10 - 15 mcg;

Vitamina D: 400 - 800 UI;

Vitamina E: 30 - 60 UI.

ATENTIE!

Pentru ca are proprietatea de a amplifica fluiditatea membranelor virusurilor, lecitina este un element util in lupta inpotriva SIDA.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Eu insami
  • person

    "women are meant to be loved...not understood"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right