Simptome ale atacului de inima pe care le ignori

history_edu redactia ele.ro calendar_month 18 Apr 2012, 15:32
Atacurile de inima nu apar din senin, de cele mai multe ori anumite simptome ne anunta ca ceva nu este in ordine cu starea noastra. Insa, simptomele unui atac de inima nu sunt intotdeauna ce ne asteptam.
Intr-un studiu realizat in anul 2011, s-a descoperit ca peste 95% dintre femeile care au avut un atac de inima s-au confruntat cu anumite simptome cu cateva saptamani si chiar luni inainte de acest eveniment. Aceste simptome nu erau insa cele pe care toata lumea le asteapta, precum dureri in piept sau respratie ingreunta, astfel ca acestea au fost ignorate.
Nu lasa acest lucru sa ti se intample si tie. Recunoaste din timp simptomele si ia masurile necesare. Iata mai jos cateva dintre simptomele care anunta un atac de inima:
Indigestie sau greata
Unul dintre cele mai ignorate semne ale atacului de inima este greata sau durerile stomacale. Simptomele pot varia de la indigestie la greata severa, crampe sau voma. Femeile sunt mult mai predispuse sa experimenteze aceste simptome.
Majoritatea durerilor si indigestiilor nu sunt cauzate de atacurile de inima. Ai grija insa la aceste semne si la obiceiurile tale digestive. De asemenea, fii atent atunci cand te confrunti cu simptome anormale, in special cand apar spontan si atunci cand nu ai facut excese alimentare.
Dureri de maxilare, urechi, gat sau umeri
Durerile ascutie si amorteala de la nivelul pieptului, umerilor si bratelor sunt indicatoare ale atacurilor de inima, insa multe persoane nu se confrunta cu astfel de simptome inaintea unui atac de inima.
Durerile de gat, de umeri sau de maxilar pot de asemenea sa anunte un atac de inima. Ai grija la simptomele care apar si dispar si la durerile care isi schimba locatia. In astfel de situatii mergi la medic.
Oboseala
Senzatia de oboseala care dureaza mai multe zile este un alt semn al problemelor cardiace. Acest simptom este mai des intalnit in randul femeilor.
In cazul atacului de inima, oboseala este extrem de puternica si nu dispare dupa odihna si somn. Astfel, daca esti foarte obosita, fara o cauza clara, este indicat sa mergi la medic.
Ameteala si respiratie ingreunata
Atunci cand inima nu primeste suficient sange nu primeste nici suficient oxigen. Astfel, atunci cand nu primeste suficient sange nu mai poti nici respira bine. Pe langa respriatia ingreunata te mai poti confrunta si cu dureri de cap si ameteala.
Insomnie si anxietate
Persoanele care s-au confruntat cu un atac de inima au suferit si de insomnie sau stari de anxietate. Daca de obicei nu te confrunti cu astfel de stari este indicat sa discuti cu medicul.
Inflamatii si dureri ale piciorului
Atunci cand inima nu functioneaza corect, toxinele nu sunt eliminate din tesuturi prin sange, ceea ce duce la inflamatii cauzate de retentia de apa. Aceste inflamatii apar de obicei in zona picioarelor, gleznelor si talpilor.
De asemenea, atunci cand circulatia este proasta, inflamatiile pot deveni dureroase, ceea ce agraveaza starea de sanatate. In aceste conditii este indicat sa discuti cu medicul.
Autor: Mihaela Rotaru
Alte articole despre