Spune-mi cum stai pe scaun sa iti spun ce-o sa te doara!

Spune-mi cum stai pe scaun sa iti spun ce-o sa te doara!
  calendar_month        
Ai o activitate de birou? Trebuie sa stai pe scaun? Pozitiile simetrice sunt plictisitoare si obositoare?

Ai un scaun prost sau nu stii sa iti folosesti scaunul ergonomic? Esti tanar si ai impresia ca nu vei avea niciodata probleme de coloana si nu dai importanta cuvenita pozitiei de lucru zilnice?


Iata tot atatea motive sa te trezesti intr-o dimineata cu dureri de cap, ceafa, torace sau lombare si te intrebi DE CE EU?

Uneori raspunsul poate fi simplu - pentru ca ai stat prost zi de zi, ani de zile, pe scaun!

Iata 9 situatii care iti pot genera in timp deviatii si suprasolicitari ale coloanei vertebrale cu efecte, uneori ireversibile:

Daca stai pe marginea scaunului si mentii spatele perfect drept cambrand coloana lombara si ducand umerii pe spate si capul usor inainte pentru a vedea la monitor - nu te mira daca vei dezvolta dureri de baza de craniu, sau la baza coloanei cervicale, contracturi intre omoplati sau dureri la jonctiunea dintre coloana si bazin!

Daca stai cocosat cand lucrezi nu te mira daca te doare mijlocul spatelui (zona dintre omoplati) sau zona lombara!

Daca te sprijini doar pe cotul stang cand lucrezi cu mouse-ul, mentinandu-l pe cel drept in aer (in conditiile in care esti dreptaci) - nu te mira daca o sa ai junghiuri sub omoplati sau dureri de ceafa, dureri pe umarul drept, torticolis pe dreapta sau dureri de baza de craniu cu jumatate de cap!

Daca te sprijini pe masa pe ambele coate si duci barbia inainte cand scrii nu te mira sa ai dureri de ceafa, la baza craniului sau ca iti apare in timp o "galma" dureroasa la zona de jonctiune dintre gat si torace!

Daca stai prea drept pe scaun fara sa te sprijini de spatar nu te mira sa ti se schimbe curburile spatelui (radiologul va zice - stergerea curburii lombare, cervicale sau toracice) si sa ai dureri la zonele de tranzitie - partea inferioara a cefei sau la baza coloanei vertebrale, la zona de prindere a coloanei lombare de bazin!

Ai sub 1,65 m inaltime sau peste 1,85 m si nu stii cat si cum sa iti reglezi inaltimea scaunului sau a mesei corespunzator cu inaltimea ta, de ce accesorii ai nevoie sau daca le ai si nu le folosesti corespunzator - poti dezvolta tot felul de dureri de cap, torace sau lombare!

Stai permanent picior peste picior, mai mult cu unul dintre ele deasupra (celalalt cand este deasupra iti da o senzatie de disconfort si imediat il schimbi) - nu te mira sa apara pe radiografie ca ai o deviatie de bazin, cu soldul piciorului care sta deasupra mai ridicat cu posibilitatea de a dezvolta in timp o discopatie lombara!

Daca ai monitorul situat lateral si nu te rotesti cu scaunul de fiecare data cant ai nevoie sa il folosesti ducand doar mainile capul si o parte din trunchi spre acea directie - sa nu te mire daca la radiografie se va pune in evidenta o scolioza cu rotatie vertebrala fie toracica fie lombara cu dureri ulterioare deasupra sau dedesubtul vertebrelor rotate!

Daca stai pe marginea scaunului si te sprijini cu spatele in acelasi timp pe spatar - nu te mira daca te doare capul, te-ai cocosat si ti-e greu sa te mai indrepti sau dureri la baza coloanei vertebrale!

CLAUDIU ANDRON
--------------------------------------
KINETOTERAPEUT
Tel: 0728238023
CLINICA MEDICALA METRAQI
http://jurnalkineto.wordpress.com/
https://www.facebook.com/CabinetKinetoteapie?fref=ts


Recomandari

Newsletter Ele.ro

maine
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right