Studiu: Semnele imbatranirii iti arata de ce boli ai putea suferi

Studiu: Semnele imbatranirii iti arata de ce boli ai putea suferi
  calendar_month        
Imbatranirea este un proces natural pe care nu avem cum sa il stopam indiferent ce am face. Alimentatia saraca in nutrienti, sedentarismul, stilul de viata haotic, poluarea, toate acestea duc la imbatranirea prematura a pielii. In spatele semnelor vizibile de imbatranire se pot ascunde boli grave.

Descopera concluziile unui studiu recent cu privire la semnele imbatranirii, arunca un ochi in oglinda si vezi daca le ai si tu.


Semnele vizibile de imbatranire ascund boli ale inimii

O echipa de cercetatori danezi a realizat un studiu prin care si-a propus sa afle ce se intampla in organismul nostru in momentul in care incepem sa prezentam semne vizibile de imbatranire, cum ar fi caderea parului, aparitia ridurilor si dezvoltarea pungilor de grasime in jurul ochilor.

Studiul a fost intreprins pe aproximativ 11.000 de persoane cu varste de peste 40 de ani. 45% dintre persoanele care au participat la studiu au fost femei.

La finalul perioadei de monitorizare, cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care aveau semne vizibile de imbatranire (calvitie, recul al liniei parului de la nivelul tamplelor, pungi de colesterol pe pleoape si riduri in apropiere de lobul urechii) prezentau o crestere de 39% a riscului de maladie cardiaca si de 57% a riscului de criza cardiaca.

Semnele vizibile de imbatranire reflecta varsta biologica

Medicul Anne Tybjaerg-Hansen, profesor de biochimie clinica la Universitatea Copenhaga din Danemarca, a explicat faptul ca "semnele vizibile de imbatranire reflecta varsta biologica, nu pe cea cronologica", ceea ce inseamna ca organismul poate imbatrani prematur.

Cercetatoarea daneza, care este si autoarea studiului, sustine ca semnele vizibile de imbatranire prezic riscul de criza cardiaca si bolile cardiovasculare independent de factorii de risc traditionali, cum este nivelul ridicat de colesterol si hipertensiunea.

Depozitele inestetice de grasime din jurul ochilor prezic atat riscul de infarct, cat si riscul de dezvoltare a unei maladii cardiace, arata autoarea studiului.

Riscul de dezvoltare a unei crize cardiace sau a unei boli cardiovasculare a crescut cu fiecare semn suplimentar de imbatranire atat la femeile, cat si la barbatii care au participat la studiu.

Femeile imbatranesc la 28 de ani

Un alt studiu, realizat de aceasta data de un site britanic de intalniri, arata ca femeile imbatranesc la varsta de 28 de ani. 1000 de barbati si femei au participat la studiu, cei mai multi fiind de parere ca reprezentantele sexului frumos incep sa imbatraneasca la 28 de ani.

Semnele imbatranirii sunt, conform studiului, cariera pusa pe primul plan, ascultarea unor posturi de radio mai linistite, dorinta de a cumpara o casa, lipsa de interes fata de muzica mainstream, dorinta de a se casatori, dorinta de a merge in vacanta cu iubitul, nu cu prietenii, si dezinteresul fata de cluburi.

Cum previi semnele vizibile de imbatranire

In momentul in care nu este ingrijit corespunzator, organismul incepe sa imbatraneasca, sa se subrezeasca si sa se imbolnaveasca. Poti fii tanara si frumoasa daca adopti un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata, din care reduci drastic grasimile saturate si produsele intens procesate. Renunta la vicii si fa miscare in fiecare zi. Inima ta iti va fi profund recunoscatoare!

Autor: Laura Galan

Recomandari

Newsletter Ele.ro

elena udrea e o mincinoasa si goneste bloggerii ce-o critica.
  • person

    "nu m-am plictisit de viata.au trecut 30 de ani de cand respir aer poluat,dar rezist."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right