Testosteronul creste libidoul femeilor

Testosteronul creste libidoul femeilor
  calendar_month        
Testosteronul este important pentru viata sexuala a femeilor si chiar vital pentru sanatatea noastra, chiar daca femeile produc in corp doar o zecime din cantitatea de testosteron care se gaseste in organismul barbatilor.

Testosteronul este hormonul sexual masculin care ajuta la dezvoltarea organelor reproducatoare masculine si a caracteristicilor barbatilor, cum ar fi parul facial, vocea groasa si muschii. De asemenea, el este necesar si pentru producerea spermei.Cu toate acestea, cercetatorii au descoperit ca hormonul este important si pentru femei. El mentine forta musculara si stimuleaza libidoul .

Productia de testosteron in corpul femeii incepe la pubertate. La femeile sanatoase, ea continua pana la menopauza, iar apoi scade gradual, ceea ce provoaca scaderea libidoului si a starii de bine.

Si unele boli pot afecta nivelul de testosteron: menopauza precoce (ca rezultat al histerectomiei sau indepartarii ovarelor), probleme suprarenale si boli hipofizare.

De aceea, la menopauza, femeile care sufera de bufeuri de caldura si iritabilitate pot sa beneficieze de tratament cu testosteron, pe langa terapia standard de substitutie hormonala, ce contine doi hormoni feminini, estrogen si progesteron.

Asta deoarece terapia standard de substitutie hormonala usureaza simptomele menopauzei, cum ar fi bufeurile de caldura si iritabilitatea, dar are un impact minor masupra libidoului.

Testosteronul se aplica in general pe piele, sub forma de plasturi, de doua ori pe saptamana, dar poate fi oferit si sub forma de crema, gel sau implant.

Insa pilulele cu testosteron nu sunt recomandate, deoarece studiile pe barbati au aratat ca provoaca leziuni la ficat.

Testosteronul adaugat la terapia de substitutie hormonala este benefic pentru femei, deoarece le face mai fericite, se simt mai bine, pielea si parul arata mai bine, iar libidoul se mareste.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right