Urechile mele bazaie!

Urechile mele bazaie!
  calendar_month        
Bazaitul urechii este un zgomot interior care poate deveni obsedant deoarece reprezinta perceptia unei senzatii auditive care nu corespunde niciunei surse sonore din mediul inconjurator. El poate lua forma unui suierat sau a unui clinchet.

Care sunt cauzele?

In majoritatea cazurilor, urechile bazaie datorita traumatismelor sonore (discoteci, concerte, mp3-playere portabile). Aceste tulburari apar de asemenea dupa expunerea la substante toxice pentru ureche (aspirina in doze foarte mari) sau ca urmare a unei infectii microbiene in urechea interna.

Aceste simptome insotesc adesea diminuarea auzului la persoanele in varsta, si 50% dintre cazuri apar in timpul sau dupa o perioada de stres important (pierderea locului de munca, divort).

Care sunt consecintele bazaitului urechilor?

Acestea sunt semnale de alerta ale cailor noastre auditive! Bazaitul apare in cazul otitelor sau in prezenta unui dop de ceara si dispare adesea fara infectie. Dupa expunerea la un zgomot puternic, apare suieratul urechilor, suierat care se estompeaza incetul cu incetul.

Totusi, uneori bazaitul persista. In cazul acesta, multe persoane fac o fixatie asupra zgomotului insuportabil din ureche, care da nastere la tensiuni musculare si nervoase, provoaca iritabilitate, insomnii, oboseala si uneori chiar izolare sociala sau depresie.Cand trebuie sa cereti parerea medicului?

Atunci cand zgomotul apare dupa un traumatism sonor sau odata cu o surditate brutala, trebuie sa mergeti de urgenta la ORL. In aceste doua situatii, bazaitul este stopat cu ajutorul vasodilatatoarelor si a corticoizilor.

In toate celelalte cazuri, se poate merge la ORL atunci cand problema persista. Medicul poate efectua anumite examene (audiometrie, timpanometrie) pentru a se asigura ca nu este o problema mai grava.


Tratamentul

Doar medicamentele nu reusesc in majoritatea cazurilor sa rezolve problema zgomotelor din urechi. Adesea trebuie asociata o terapie de obisnuire care ajuta la eliminarea reactiilor emotionale ale pacientului si care determina creierul sa ignore aceste simptome progresiv.

De asemenea, aparatele acustice restabilesc auzul care este adesea diminuat in aceste cazuri. Aceste sisteme amelioreaza toleranta la zgomotele interne.

Homeopatia, acupunctura si sofrologia se dovedesc de asemenea terapii eficace pentru diminuarea consecintelor zgomotelor in urechi. Cei care sufera de aceste probleme trebuie sa evite linistea totala pentru a nu-si focaliza toata atentia asupra bazaitului.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

decembrie 1989
  • person

    ""traieste pentru prezent, viseaza pentru viitor, invata din trecut...""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right