Vinul si cancerul mamar

Vinul si cancerul mamar
  calendar_month        
Cancerul mamar este tipul de cancer care face cele mai multe victime in randul femeilor, dar un studiu recent arata ca sunt multe feluri in care poate fi evitat.

Cel mai bun mod de a face asta este sa nu abuzezi de alcool - un studiu recent efectuat in UK a dovedit ca trei pahare de vin pe zi cresc riscul de cancer mamar cu 51%.

Trei pahare de vin pe zi cresc riscul de cancer

Alcoolul a fost adesea pus in legatura cu diferite boli dar pana de curand nu s-a stiut in ce masura afecteaza vinul corpul unei femei. Studiul efectuat pe 185 000 de femei britanice a demonstrat ca vinul are cele mai negative efecte asupra organismului, evidentiind in acelasi timp o legatura clara intre obiceiul de a consuma alcool si cel mai comun tip de cancer mamar - o forma care este alimentata de hormonii sexuali estrogen si progesteron.

Risc crescut cu 51%


De aceea, femeile care beau un pahar de vin pe zi au cu 7% mai multe sanse de a dezvolta cancer mamar decat cele care mentin consumul de alcool in limitele normale de 14 unitati pe saptamana; daca doza este ridicata la doua pahare, la fel se intampla si cu riscul de cancer, care creste pana la 32%; cand femeia bea trei pahare mici de vin pe zi, riscul de cancer la san ajunge la 51%.

Bautoarele ocazionale se expun aceluiasi pericol

Cu toate astea, consumand neregulat dar totusi constant alcool nu inseamna ca esti in siguranta in ceea ce priveste acest tip de cancer - acelasi studiu indica faptul ca bautoarele de weekend se expun acelorasi pericole fara ca macar s-o stie. Consumul de alcool, chiar si in cantitati moderate, creste riscul de cancer. Asta inseamna ca o femeie ar trebui sa evalueze consumul de alcool impreuna cu alti factori de risc, precum terapiile hormonale.

Recomandari