Vitamina D - Beneficii

Vitamina D - Beneficii
  calendar_month        
Un studiu facut de un grup de cercetatori londonezi a demonstrat ca aporturile mari de vitamina D ar putea incetini progresul cancerului de san.Studiul a fost facut pe un grup restrans de femei si a demonstrat ca pacientele care prezentau o forma incipienta a bolii aveau un nivel mai mare de vitamina D decat cele la care boala era intr-un stadiu avansat. Rezultatele acestei cercetari intaresc supozitiile medicilor cum ca banala vitamina D ar avea un rol foarte important in aparitia, dar mai ales in modul in care avanseaza cancerul mamar.

Cercetatorii de la Imperial College London au studiat analizele a 279 de femei, 204 dintre acestea avand o forma incipienta de cancer, dupa cum informeaza agentia de stiri Reuters.
Statisticile, dar si studiile anterioare arata ca aceasta boala apare mai frecvent la femeile care traiesc la latitudini mai mari si se expun mai putin la soare.

Vitamina D, supranumita "vitamina soarelui", se gaseste in lapte si produsele lactate, in galbenusul de ou si in uleiul de peste. Corpul nostru produce vitamina D in prezenta razelor soarelui.

76586.jpg

Testele de laborator au demonstrat ca vitamina D impiedica celulele canceroase sa se inmulteasca. Cu toate ca cercetatorii inca nu stiu sigur daca nivelul scazut de vitamina D este o cauza sau o consecinta a cancerului de san, rezultatele cercetarilor arata ca aceasta substanta are un rol important in modul in care evolueaza boala.

Potrivit Agentiei Internationale de Cercetare asupra Cancerului, cancerul la san este cea mai frecventa forma a acestei boli intalnita in randul femeilor, peste un milion de noi cazuri fiind descoperite anual in intreaga lume. Statisticile arata ca la fiecare 3 minute, o femeie este diagnosticata cu cancer de san.

Octombrie este luna in care milioane de oameni din intreaga lume isi unesc eforturile in lupta cu aceasta boala. Campaniile de informare despre acest flagel au scopul de a constientiza populatia despre importanta depistarii precoce a cancerului de san. Caci depistata din timp, sansele de vindecare sunt mult mai mari.

Factorii care sporesc riscul aparitiei cancerului mamar sunt predispozitia genetica, mestrele timpurii sau menopauza intarziata, precum si lipsa sarcinii.

Recomandari