5 alimente anti radiatii

5 alimente anti radiatii
  calendar_month        
Femeile cu o cariera solida sunt apreciate si invidiate in acelasi timp de societate.

Pe langa aspectele pozitive ale unei cariere infloritoare, petrecerea unui timp indelungat in fata calculatorului are insa si efecte negative asupra sanatatii, cauzate in special la expunerea la radiatii. O alimentatie corecta poate insa proteja organismul uman de efectele nocive ale radiatiilor.

Susan negru pentru cresterea imunitatii

Susanul negru este benefic pentru cresterea imunitarii celulare si a rezistentei in fata radiatiilor. Medicina traditionala chineza sustine ca alimentele de culoare neagra sunt benefice rinichilor. Numeroase tipuri de radiatii afecteaza in special creierul si structura maduvei osoase, distrugand sistemul imunitar al organismului uman. Consumul de alimente benefice pentru rinichi stimuleaza functionarea celulara a sistemului imunitar. Efectul este de lunga durata, intreg organismul fiind protejat de radiatii.

Rosii pentru protejarea pielii

Consumul de rosii reduce radiatiile la nivelul pielii, reducand astfel riscul de distrugere a pielii. Prin consumul de rosii aparitia ridurilor este redusa, iar pielea devine mai neteda. Consumul regulat de rosii reduce riscul radiatiilor. Substanta activa din rosii, licopen, distruge radicalii liberi care invadeaza organismul uman.

Aceste substante formeaza o bariera naturala la suprafata pielii, pentru a proteja pielea de efectele negative ale radiatiilor si razelor ultraviolete. Rosiile maresc si productia de colagen si elastina din sange, facand astfel ca tenul sa fie elastic si stralucitor. Substantele active din rosii indeparteaza si pistruii si petele.

Alge pentru a mari capacitatea antiradiatii

Algele sunt foarte importante pentru organismul uman, avand functii antiradiatii si antioxidante. Aceste functii ale algelor provin de la seleniu, un mineral important. Seleniul stimuleaza sistemul imunitar si protejeaza intreg organismul uman. Consumul de alge bogate in seleniu mareste capacitatea organismului uman de a se apara de efectele nocive ale radiatiilor.

Ardei iute pentru a preveni distrugerea ADN-ul celular

Alimentele picante precum ardeiul iute nu sunt folosite doar pentru condimentarea mancarurilor, ci sunt si factori naturali pentru a mari rezistenta organismului uman in fata radiatiilor. Consumul de ardei iute activeaza sistemul imunitar si protejeaza ADN-ul celulelor in fata radiatiilor.

Ceai verde pentru a reduce efectele secundare ale radiatiilor

Polifenolii din ceaiul verde sunt substante antiradiatii naturale, care reduc efectele secundare a numeroase tipuri de radiatii asupra organismului uman. Ceaiul contine si lipopolizaharide, substante care imbunatatesc functia hematopoietica a organismului uman, ducand la cresterea numarul de celule albe.

Impotriva radiatiilor mai pot fi consumate cu succes si legume precum fasole verde sau ciuperca neagra. Persoanele care petrec mult timp in fata calculatorului trebuie sa aiba o dieta speciala, cu alimente care sa aduca beneficii organismului uman si care sa ii protejeze de efectele negative ale radiatiilor.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari

Newsletter Ele.ro

dragoste de viata
  • person

    "motoul meu in viata:daca nu iubesti nu traiesti,daca nu traiesti u iubesti."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right