Berea - efecte benefice asupra sanatatii

Berea - efecte benefice asupra sanatatii
  calendar_month        
Toata lumea stie care sunt efectele benefice ale vinului rosu asupra sanatatii, dar despre bere nu se stiu prea multe. Berea are si ea calitatile ei, bineinteles consumata cu moderatie!

1. Berea reduce riscul de boli cardiovasculare

Potrivit studiilor, consumul moderat de bere reduce riscul de boala coronariana. Motivele sunt simple: alcoolul mareste nivelul de HDL-colesterol (colesterolul bun), reducand riscul rigidizarii arterelor si ingrosarii sangelui - doi contributori importanti la infarctul miocardic.

2. Berea contine vitamine

Acum cativa ani, marca de bere Guiness lansa sloganul "Guiness iti face bine". Se pare ca aveau dreptate. Potrivit unui studiu olandez, condus la TNO Nutrition and Food Research Institute, bautorii de bere au cu 30% mai multa vitamina B6 in sange decat nebautorii si de doua ori mai multa fata de bautorii de vin rosu.

3. Berea previne formarea pietrelor la rinichi

Potrivit unui studiu publicat in American Journal of Epidemiology, riscul de pietre la rinichi scade cu 40% la barbatii de varsta medie consumatori de bere fara de nebautori. Desi cercetatorii nu au reusit sa determine care compus din bere este responsabil de acest efect benefic , beneficiul este totusi impresionant.

4. Berea ajuta femeile sa imbatraneasca mai frumos

Un studiu al Universitatii Harvard, publicat in New England Journal of Medicine, a aratat ca un consum moderat de bere ajuta la pastrarea facultatilor mintale la femeile in varsta. In plus, un alt studiu al Universitatii Tufts a concluzionat ca berea contribuie la pastrarea densitatii osoase, o problema de sanatate frecventa la femeile in varsta. In plus, unele bioflavonoide din hamei (ingredientul de baza in bere) au proprietati similare estrogenilor, fiind forme naturale ale hormonilor folositi in terapiile de substitutie hormonala pentru femeile la menopauza.

5. Berea previne cancerul

Desi cercetarile asupra proprietatilor anticanceroase ale berii sunt de-abia la inceput, studiile par sa indice faptul ca xantohumolul, un compus din hamei, inhiba unele enzime ce declanseaza cancerul si ajuta corpul sa descompuna substantele cancerigene. Deocamdata studiile sunt in desfasurare, cercetatorii sperand sa creeze un tratament preventiv pentru cancerul de colon si de prostata.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right