Binefacerile caldurii asupra durerilor musculare

Binefacerile caldurii asupra durerilor musculare
  calendar_month        
Adesea denumita termoterapie, utilizarea caldurii pentru ingrijirea muschilor este o reteta ancestrala. In prezent, in plus fata de sticla cu apa calda sau de esarfa infasurata in jurul cotului, exista noi metode de a incalzi muschii pentru a-i destinde.

Ce poate fi mai banal decat o baie calda dupa efort? Pentru a ne ingriji folosim adesea caldura, din instinct. Foarte eficace, termoterapia exista din vremuri indepartate.

Binefacerile termoterapiei

Cercetatorii au reusit sa explice beneficiile caldurii asupra durerii musculare. O crestere locala a temperaturii permite activarea circulatiei sangvine intr-un loc precis. Astfel, schimburile sunt facilitate: mai multe nutrimente, apa, oxigen. Toate elementele care permit repararea celulara sunt prezente din abundenta.

In consecinta, caldura aplicata pe un muschi dureros faciliteaza curatirea si repararea. Aceasta crestere a debitului sangvin favorizeaza de asemenea penetrarea agentilor externi in muschi. De aceea multe creme calmante au si efect termic, pentru ca moleculele sa fie repede absorbite in zona cu probleme.

Caldura diminueaza eficacitatea transmiterii mesajelor nervoase. Astfel, senzatiile de durere trec cu greu de la zona incalzita la creier. De aceea cresterea temperaturii are un efect calmant rapid.Foloseste caldura impotriva durerilor de spate!

In afara metodelor traditionale deja precizate, mai exista si altele, cum ar fi: cremele, gelurile si alte produse cu actiune termica pe baza de camfor sau de mentol. Acestea sunt produse mai mult sau mai putin naturale care necesita un masaj pentru a-si dona caldura.

Agentii lor anti-durere penetreaza in piele, iar apoi in muschi. O singura bila neagra pentru aceste produse, si anume: actiunea lor ramane limitata in timp, iar masajele in zona inferioara a corpului raman rezervate contorsionistilor.

Termoterapia high-tech la indemana

De curand, este posibil sa ingrijesti durerile musculare cu ajutorul plasturilor termici, care se gasesc si in tara noastra. Auto-adezivi, ei sunt conceputi pentru a fi purtati mai multe ore, deci pentru o ingrijire de lunga durata. Principalul lor avantaj este ca sunt usor de aplicat si nu este nevoie sa masezi.

O alta metoda de ingrijire a acestor dureri consta in aplicarea de raze infrarosii cu efect termic cu ajutorul unor lampi, metoda care face muschiul mai receptiv la tratamentele care ii vor fi aplicate apoi.

Atentie insa, termoterapia nu este indicata pentru tratamentul contuziilor, elongatiilor, rupturilor sau durerilor articulare, pentru care frigul este preferabil.

Recomandari