Celulita si retentia de apa

Celulita si retentia de apa
  calendar_month        
Majoritatea femeilor care au celulita nu beau suficienta apa. Este absolut necesar sa ingerati intre 1,5 l si 2 l de apa in 24 de ore (mai mult este inutil si chiar periculos), pentru ca organismul sa poata elimina toxinele, mai cu seama daca lucrati intr-un mediu supraincalzit.

Plantele in ajutor?

Pentru a elimina depunerea de celulita, specialistii in estetica trupului recomanda o serie de plante.

Ananasul

Nu fructul in sine detine virtuti anticelulitice, ci tulpina. De aceea, nu faceti o cura de ananas sperand sa scapati de pielea "coaja de portocala". Tulpina plantei este bogata in bromelanina, o enzima antiinflamatorie ce favorizeaza, se pare, reabsortia edemelor. Substanta intra de altfel in componenta anumitor mediacamente menite sa reduca edemele.

Ceaiul virginConsumul de ceai virgin sub forma de pudra integrala macinata la rece, favorizeaza eliminarea grasimilor din adipocite. Pe de alta parte, compusii fenolici pe care ii contine, incetinesc asimilarea glucidelor si a lipidelor furnizate din alimentatie.

Cretusca

Numita si barba-caprei sau tavalga, planta creste pe malurile raurilor. Are o actiune diuretica, facilitand eliminarea renala, fiind recomandata indeosebi degajarea tesuturilor afectate de derm.

Sparanghelul

Este recomandat pentru proprietatile sale diuretice. Din acest punct de vedere, poate fi utilizat pentru a facilita eliminarea toxinelor. Sparanghelul are, de asemenea, capacitati de depuneri si de degajare a tesuturilor, fiind recomandat si in cazul unor tulburari cardiace.

Cremele anticelulitice: frectie la picior de lemn sau adjuvant real?

Cremele anticelulitice existente in comert nu actioneaza, conform legislatiei, decat la nivelul straturilor superficiale ale epidermei. Celelealte produse (geluri, creme) sunt considerate medicamente.

Legea permite utilizarea unor substante care traverseaza bariera epidermei; intre acestea mentionam cremele cu continut de cafeina, a caror actiune de eliminare a grasimilor corporale asteapta atestarea stiintifica.

Sfatul Ele.ro

Exista multe tehnici de combatere a celulitei: mezoterapia, hidroterapia, talesoterapia, ionizarile, laserul, hipnoza, chirurgia estetica. Puteti solicita cu incredere sfatul medicului, pentru a va sugera calea de abordare cea mai potrivita pentru cazul dumneavoastra.

Noi iti recomandam un regim alimentar de viata mult mai echilibrat. Exercitii fizice constante si consulum de apa necesar zilnic, pentru o mai buna drenare a depunerilor.

Atentie

Daca bei necesarul de apa zilnic (2 l) si consumi foarte multa sare, exista riscul ca efectul sa fie inversat. Incearca sa reduci sarea din alimentatie, dar nu deloc, mai ales daca mananci foarte sarat.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

5 octombrie
  • person

    "nu pot sa imi dau seama de ce a tebuit sa astept 30 de ani ca sa il intalnesc!!!unde a fost pana acu"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right