Cum vindeca reflexoterapia

history_edu ele.ro calendar_month 11 Dec 2009, 08:33
Inainte ca organismul nostru sa dea primele semne evidente de boala, el transmite subtil semnale ca echilibrul sau este perturbat.
Insa de cele mai multe ori aceste semnale sunt ignorate si de abia cand boala incepe sa faca ravagii, ne gandim ca este cazul sa luam masuri.
Reflexoterapia vine in ajutorul nostru tocmai din acest punct de vedere, al rolului profilactic pe care il are in ajutarea organismului sa isi pastreze echilibrul energetic neperturbat.
Reflexoterapia isi are radacinile in China straveche, in Egiptul antic si la triburile africane de acum 4000 ani. Atunci cand credinta ca un organism echilibrat energetic este un organism care nu va fi cuprins de boala functiona, cu rezultate notabile.
Definita drept "tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensible din organismul uman", reflexoterapia trateaza atat simptomele bolilor, cat mai ales cauzele acestora.
Scopul primordial al masajului reflexogen este imbunatatirea circulatiei sangelui din organism, cu rol de normalizarea a activitatilor acestuia, de eliminare a tensiunilor nervoase si reducere a stresului psihic.
Un organism stresat este un organism care "strange" toxine si reziduuri, care se acumuleaza in ficat, rinichi sau intestine. Un organism care dupa o anumita perioada va claca, dezvoltand o afectiune.
Astfel ca reluarea circulatiei normale datorita masajului reflexogen determina regenerarea mai rapida a tesuturilor bolnave si reechilibrarea energetica din zona afectata.
Cele mai multe puncte reflexogene se afla in talpile picioarelor, insa si in palma, in jurul coloanei vertebrale sau in zona cefei.
Actiunea reflexoterapiei este urmatoarea: prin presarea punctelor reflexogene, se transmit catre creier mesaje de natura nervoasa care declanseaza reluarea fluxului energetic din zonele afectate.
Reflexoterapia nu are considerente de varsta si se poate efectua atat profilactic cat si in cazul afectiuniulor deja instalate, fie ca sunt cronice sau acute. Este complet lipsita de toxicitate si aduce numai beneficii.
In organismul uman exista 10 zone energetice. Ele sunt longitudinale, intinzandu-se de la baza corpului pana in crestetul capului. Aceste zone sunt impartite in 5 perechi.
Alte articole despre