Drogurile sunt folosite in medicina (I)

Drogurile sunt folosite in medicina (I)
  calendar_month        
Din ce in ce mai multe studii, realizate recent, dovedesc faptul ca atat de blamatele droguri si substante psihedelice, au si anumite parti bune, de care stiinta se poate folosi pentru a produce diferite medicamente impotriva bolilor.

Mai jos am realizat o lista cu droguri folosite in medicina si am exclus cannabisul, pentru care nu mai exista nicio indoiala ca este folosit de foarte multe ori drept tratament impotriva unor boli precum scleroza multipla.

LSD: Vindeca dependenta, trateaza depresia si durerile de cap
Multi dintre noi stim ca in anii `50 si `60, unele guverne au facut experimente cu LSD pe oameni, dar mai putini au aflat si ca diferite comunitati psihiatrice au luat parte la acest proiect.

Studiile de atunci aratau ca un tratament cu LSD impotriva consumului de alcool , avea o rata de succes de 50%, fata de numai cele 10 procente ale organizatiei Alcoholics Anonymous. Oamenii de stiinta din Baltimore au reluat acest experiment, pentru a vedea efectele LSD impotriva consumului de alcool, sedative, opium sau heroina.

In spitalul Spring Frove State din Maryland, cercetatorii au administrat LSD unor pacienti bolnavi de cancer in faza terminala, pentru a testa efectele drogului asupra anxietatii provocate de gandul mortii.

O treime dintre pacienti au declarat ca se simt mult mai putin tensionati, fricosi, depresivi si durerea este mult mai mica. Alti 33 la suta din totalul pacientilor au declarat ca efectele au fost moderate, iar cei ramasi au spus ca nu am simtit nicio imbunatatire, dar nici agravare.

Ciupercile psihedelice: Trateaza migrenele si obsesia compulsiva
Psilocibina gasita in ciupercile psihedelice are efecte similare cu LSD-ul, in special cand este vorba despre tratamentul impotriva migrenelor. Precum acidul, o mica cantitate de psilocibina (cat sa nu produca efecte psihedelice), poate elibera durerea de cap si poate reduce frecventa migrenelor.

Drogul este testat in acest moment si in tratamentul obsesiei compulsive. Un studiu realizat de Universitatea din Arizona a arata faptul ca cei care sufera de aceasta boala au intrat in remisie temporara, dupa administrarea acestui drog.

Chiar daca cercetatorii recunosc faptul ca deocamdata nu exista nicio dovada reala ca ciupercile psihedelice pot servi drept tratament, pe viitor se vor face mai multe teste pe ele.

Ecstasy: Reduce anxietatea, mascheaza simptomele Parkinson-ului si trateaza stresul posttraumatic
Chimicala MDMA care se gaseste in ecstasy, s-ar putea sa fie viitorul tratament pentru starile de anxietate. Chiar daca nu s-au realizat niste studii oficiale, cercetatorii de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Norvegia sunt de parere ca abilitatea drogului de a elibera oxitocine in organsim, poate fi folosita intr-un program de tratament pentru pacientii cu probleme de anxietate.

Drogul ar putea chiar sa trateze si Parkinson-ul, datorita capacitatii de eliberare a serotoninei in creier. Chiar daca nimeni nu intelege inca procesul de functionare al tratamentului, diferite experimente realizate pe sobolani au ajuns la un rezultat pozitiv, ba chiar si unul pe oameni, fostul cascador Tim Lawrence, a carui stare s-a imbunatatit vizibil dupa ce a fost supus acestui tratament.

Si victimele stresului posttraumatic raspund foarte bine la tratamentul cu ecstasy. Doctorii care au studiat efectele asupra acestor pacienti, au ajuns la concluzia ca drogul ofera bolnavilor momente in care frica si stresul dispar pentru un anumit timp.Maine vom publica continuarea acestui articol, in care vom discuta despre folosirea unor droguri precum cocaina, heroina, ketamina si anfetamina, in medicina.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Stilul BOBO
  • person

    "fashion is the science of appearances"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right