Florile de tei: beneficii pentru sanatatea ta

Florile de tei: beneficii pentru sanatatea ta
  calendar_month        
Teiul este recunoscut pentru proprietatile sale medicinale.
Relaxant si purifiant, ceaiul de tei este excelent contra febrei si starilor gripale.

Iata si alte utilizari ale florilor de tei in terapie!


Remediu pentru insomnie si anxietate

Baia cu flori de tei este ideala contra oboselii, anxietatii si insomniei.

Se face o infuzie dintr-o cana cu flori de tei la 1 litru apa, care se filtreaza si se adauga in apa de baie. Aceasta baie este recomandata si copiilor hiperactivi.

Teiul si roinita face un amestec excelent pentru calmarea tensiunilor nervoase.

Remediu pentru inflamatia ochilor

Florile de tei si scoarta acestui copac se folosesc in cataplasma pentru inflamatia ochilor si durerile de ochi.

Ajuta la calmarea tulburarilor digestive

Sedative si cu efect usor hipnotic, sudorifice si diuretice, florile de tei folosesc la calmarea spasmelor, tulburarilor digestive, insomniei, nevrozelor. Ele actioneaza asupra hiperviscozitatii si hipercoagularii sangelui, fiind utilizate si contra aterosclerozei si congestiei.

Creste rezistenta organismului

De curand s-a descoperit ca florile de tei maresc rezistenta organismului, ceea ce face din ele remedii excelente contra gripei si racelii, mai ales pentru copii. De la aparitia primelor simptome, copilul trebuie tinut la pat si i se administreaza 2-3 cani cu infuzie de tei pe zi. Florile de tei se pot combina cu florile de soc pentru o infuzie combo, super eficienta pentru cresterea imunitatii organismului.

Se spune ca unele specii de tei, printre care teiul american, pot provoca voma si diareea la unele persoane, dar acest lucru nu a fost confirmat de traditia medicala nord-americana. Atat teiul european (Tilia europoea), cat si teiul american sunt folosite in medicina.

Ceaiul de tei

Ceaiul de tei este o bautura agreabila, care este benefica in starile de oboseala, cand avem o digestie lenta sau o stare de iritabilitate nervoasa. El are proprietati antispasmodice, putand fi folosit in fiecare zi, fara teama.

Teiul salbatic (Tilia sylvestris) este reputat pentru beneficiile sale contra artritei, reumatismului, celulitei, starilor migrenoase si calculilor biliari si renali.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Coffee and sex
  • person

    "enjoy every moment"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right