Terapia Shiatsu - sanatatea antistres
history_edu ele.ro calendar_month 28 Dec 2009, 10:49
In traducere exacta "exercitare de presiune asupra punctelor-cheie", tehnica Shiatsu se bazeaza inca din cele mai vechi timpuri pe puterea vindecatoare a masajului oriental combinat cu elemente de presopunctura.
Vestit in intreaga lume pentru ca echilibreaza psihic si emotional, avand efecte deosebite in prevenirea, alinarea si chiar vindecarea unor suferinte de natura fizica, Shiatsu isi fondeaza aplicatiile pe presiunea exercitata de degete, palme sau cot in punctele de acupunctura ale organismului.
Masajul Shiatsu relaxeaza in profunzime. Iar un organism relaxat este deja pregatit sa se vindece. Prin actiunea sa directa asupra ?nodurilor energetice? din organism, responsabile cu eliberarea de endorfine, el transmite creierului o stare de bine.
Orice stare de discomfort este transmisa creierului de catre maduva spinarii. Prin presarea anumitor centri insa, aceasta cale de transmitere este blocata, iar senzatiile dureroase mult diminuate.
Terapia Shiatsu actioneaza de asemenea si asupra sistemului nervos autonom
Este cunoscut faptul ca el este responsabil de coordonarea functiilor involuntare ale organismului (respiratie, defecatie, termoreglare).
El are 2 componente: cel simpatic, activat doar atunci cand exista un agent stresor extern si cel parasimpatic, cunoscut ca si reglatorul vietii interne a organsimului in conditii normale.
Atunci cand intervine un agent stresor, de orice natura, fie ea fizica sau mentala, presiunea exercitata prin tehnicile Shiatsu calmeaza organismul agresat.
Insa nu numai persoanele care sufera de vreo afectiune pot beneficia de binefacerile masajului Shiatsu, ci si persoanele perfect sanatoase care vor sa previna aparitia uneia, si care vor sa aiba un organism relaxat, capabil sa faca fata oricarei incercari.
Printre disfunctiile care pot fi daca nu vindecate cel putin ameliorate cu ajutorul tehnicilor Shiatsu se numara si tendinitele, intinderile musculare, migrenele, durerile de gat si de umeri, sciatica, durerile de spate, tensiunile musculare, nevralgiile si chiar insomnia.
De asemenea, organismul slabit de stari de nervozitate, probleme menstruale, probleme circulatorii, constipatie, anxietate, oboseala cronica sau stress poate fi ajutat cu miscari care exercita atata presiune cat este necesara pentru fiecare afectiune in parte..
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
poti spune
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"