7 motive pentru care femeile japoneze se mentin tinere si sanatoase

7 motive pentru care femeile japoneze se mentin tinere si sanatoase
  calendar_month        
Naomi Moriyama este autoarea cartii "Japanese Women Don't Get Old or Fat", o lucrare in care este expus modul de viata al femeilor japoneze, dar si motivele pentru care acestea reusesc sa isi pastreze tineretea si silueta fara eforturi prea mari.

Femeile japoneze sunt recunsocute pentru longevitatea lor, dar si pentru modul placut in care arata.

Iata care sunt secretele frumusetii lor, conform autoarei Naomi Moriyama.1. Femeile japoneze consuma o varietate mare de alimente . Acestea consuma zilnic produse precum:

- peste
- vegetale marine (alge)
- legume proaspete
- soia
- fructe
- orez
- ceai verde.

2. Femeile japoneze se bucura de mancarurile preparate in casa

O masa traditionala japoneza consta intr-un peste la gratar, un bol de orez si supa miso. Pentru desert, femeile japoneze consuma fructe proaspete, iar apoi beau o cana cu ceai verde.

Japonezii consuma 10% din pestii din lume, iar portia zilnica de omega 3 mentine prospetime si tineretea femeilor japoneze.

In plus, femeile japoneze consuma de 5 ori mai multe alimente crucifere (broccoli, varza, conopida etc.) spre deosebire de americani.

3. Femeile japoneze consuma alimente proaspete, de sezon

In Japonia sunt evitate alimentele procesate sau congelate. Pentru o stare de sanatate impecabila, femeile japoneze incearca sa consume doar alimente proaspete, de sezon. Potrivit autoarei cartii, supermarketurile din Japonia ofera cantitati mari de legume proaspete. Produsele ambalate nu au termen de valabilitate zile intregi, ci doar cateva ore si sunt ambalate in ziua respectiva, ceea ce inseamna ca produsele sunt 100% naturale.

4. Femeile japoneze consuma portii mici din alimente variate

Japonezii sunt invatati inca din copilarie sa manance incet si sa savureze fiecare inghititura. In plus, mancarurile sunt servite pe farfurii foarte mici, iar femeile tin cont de o serie de reguli:

- nu umple farfuria cu mancare
- nu manca foarte mult dintr-un singur produs
- fiecare aliment este servit in vasul sau
- mai putin este intotdeauna mai mult
- proaspat este mai bun.

5. Alimentele sunt preparate usor

In general, in Japonia se prepara mancarea la abur, la gratar sau la wok, iar mancarea se amesteca mereu in timpul prepararii. Bucatarii de acolo prepara intotdeauna mancarurile cu uleiuri naturale si aromate, dar niciodata nu folosesc acest alimente pentru prajeala.

6. Femeile japoneze consuma orez in loc de paine

Consumul de grau rafinat constituie o cauza importanta a obezitatii in intreaga lume. Pentru ca japonezii nu consuma paine, ci inlocuiesc acest aliment cu orezul fiert, obezitatea nu constituie o problema pentru ei. Asadar, in loc sa consumi paine la fiecare masa, incearca sa optezi pentru o ceasca cu orez brun fiert.

7. Femeile japoneze consuma rar dulciuri

Spre deosebire de tarile europene si de America unde dulciurile inlocuiesc uneori o masa, femeile japoneze consuma foarte rar dulciuri. Si nu este vorba despre faptul ca ciocolata, produsele de patiserie sau prajiturile si inghetata nu sunt produse apreciate in Japonia. Dulciurile sunt respectate si tratate exact ca ceea ce sunt: alimente care pot provoca daune puternice organismului daca sunt consumate in exces.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari