Boala toamnei: Tristete, somn si lipsa de energie. Afla cum se trateaza!

Boala toamnei: Tristete, somn si lipsa de energie. Afla cum se trateaza!
  calendar_month   update 02 Sep 2015, ora: 20:21      
Chiar daca inca e cald afara si codurile galbene si portocalii de canicula par sa nu se mai dea duse, toamna calendaristica si-a intrat in drepturi. Si odata cu ea au venit "la pachet" stari de somnolenta, lipsa de energie si o dulce melancole. Cu alte cuvinte, astenie de toamna.

"Astenia de toamna este o problema frecvent intalnita in aceasta perioada si se manifesta de regula la toate categoriile de varsta, de la copii pana la cei mai in varsta. Pentru a evita starile specifice acestei etape, este important sa acordam atentie deosebita unei alimentatii bogate in vitamine si proteine, dar si sa respectam un program regulat de somn", a declarat pentru Mediafac medicul imunolog Tania Bejan.

Exista insa o serie de remedii naturale care te scapa de simptomele neplacute ale asteniei. Iata-le pe cele mai importante:

Dovleacul. Crud, copt sau fiert, dovleacul este un aliment foarte util pentru sanatatea sistemului nervos intrucat are un efect usor sedativ. Este adesea recomandat si pentru combaterea insomniilor, a starilor depresive si anxietatii. In plus, dovleacul contine si complexul de vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9, cu rol pozitiv in mentinerea sanatatii psihice.

Cerealele integrale. Datorita continutului bogat in glucide, cerealele integrale combat oboseala si ofera energia necesara pentru functionarea corecta a organismului. "In plus, acestea sunt bogate in tiamina, o vitamina apartinand complexului B, care favorizeaza transformarea glucidelor in energie, ameliorand astfel starile de letargie si extenuare", a explicat Tania Bejan.

Citricele. Pentru ca astenia de toamna vine si cu o imunitate scazuta, organismul are nevoie de un ajutor in lupta impotriva racelilor. Iar citricele sunt un aliat de nadejde si o solutie ieftina si la indemana in aceasta perioada. Pomelo, portocale, mandarine, grapefruit, toate contin o cantitate importanta de vitamina C, antioxidanti, nutrienti cu proprietati anticancerigene si asigura in mod natural un sistem imunitar mai puternic.

Probioticele. Si tot pentru a creste imunitatea, organismul are nevoie de probiotice. Acestea contin bacterii benefice importante, care actioneaza ca un antibiotic natural in neutralizarea infectiilor virale si bacteriene. Potrivit Mediafax, probioticele au o actiune benefica asupra florei intestinale si indeparteaza si efectele nedorite ale antibioticelor, care distrug bacteriile bune din organism.

Recomandari