Botoxul iti ingheata si emotiile!

Botoxul iti ingheata si emotiile!
  calendar_month        
Un binecunoscut efect al botoxului este incapacitatea de exprimare deplina a emotiilor. Acum, cercetatorii dezvaluie un alt efect secundar: incapacitatea de a simti pe deplin emotiile! Cu alte cuvinte, in afara reducerii ridurilor, botoxul stirbeste din intensitatea emotiilor!

Botoxul este un produs cosmetic administrat prin injectie, foarte utilizat in lupta antirid, fiind un derivat al toxinei botulinice. Botoxul isi face efectul antiaging prin paralizarea temporara a muschilor ce provoaca riduri.

Asadar, botoxul reduce vizibilitatea ridurilor, insa nu mai permite miscarea muschilor, lucru care ar putea sa aiba consecinte mai importante decat look-ul inghetat pe care-l confera toxina, spun cercetatorii.

Cercetatorii cred ca expresiile faciale influenteaza experientele emotionale, asadar o persoana cu capacitati limitate de exprimare prin gestica poate avea si capacitate limitata de a simti emotiile.

Psihologul Joshua Davis, de la Colegiul Barnard din New York, impreuna cu colega sa, Ann Senghas, au condus o echipa de cercetatori pentru a studia efectele botoxului asupra sentimentelor.

Ei le-au aratat subiectilor diverse filmulete emotionante, dupa ce i-au injectat fie cu Botox, fie cu Restylane - un produs antirid, folosit aici ca substanta de control, deoarece umple ridurile, reducandu-le aparenta, dar nu limiteaza miscarile muschilor, cum face Botoxul.

Comparati cu grupul de control, subiectii botoxati au manifestat o scadere semnificativa a intensitatii sentimentelor traite.

Rezultatele studiului sugereaza ca expresiile faciale influenteaza sentimentele. Simplul act de a zambi, de exemplu, ne poate face mai fericiti, in timp ce incruntarile ne fac sa ne simtim rau.

Cu alte cuvinte, daca vrei sa fii fericit, tot ce trebuie sa faci e sa te prefaci, pana chiar vei reusi!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Fonduri structurale disponibile
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right