Ce trebuie sa stii despre Botox

Ce trebuie sa stii despre Botox
  calendar_month        
Injectarea cu toxina botulinica, cunoscuta mai bine sub numele de botox este foarte des utilizata cand vine vorba de reducerea ridurilor si reintinerirea aspectului fetei.

Efectele sunt insa, temporare. Injectiile se fac repede (cateva minute), nu este nevoie de recuperare iar interventia nu este la fel de complicata precum alte operatii estetice.

Toxina botulinica este produsa de o bacterie, numita Clostridium botulinum. Cand o cantitate mica de botox este injectata in muschi, blocheaza impulsurile nervoase care ii contracta astfel incat pentru cateva luni, muschii fetei vor fi slabiti.

La ce sa te astepti dupa tratament

Timp de doua, trei ore nu freca zona respectiva. Pot trece trei, patru zile pana cand vei observa un efect.

Vei observa un rezultat complet abia dupa o saptamana. Efectul va dura intre 90 si 120 de zile, dupa care ridurile iti vor reaparea.

La ce foloseste?

Toxina botulinica a fost folosita pentru reducerea ridurilor de expresie si a cutelor ce se formeaza pe gat la persoanele cu varste de pana la 65 de ani.

Botoxul se foloseste si pentru tratarea strabismului, a contractiilor anormale ale gatului sau ale umerilor sau in cazul spasmului coardelor vocale. Studiile recente arata ca se pot trata si migrenele.

Cat de bine functioneaza?

Pentru majoritatea persoanelor, dupa 72 de ore de la injectarea cu botox, ridurile se vor reduce aproape complet. Functioneaza pentru 85% dintre adultii cu varste de pana la 50 de ani si pentru 70% dintre persoanele intre 50 si 65 de ani.
Pentru ca efectul sa se mentina, va trebui sa-ti injectezi botox la fiecare trei, patru luni.

RiscuriEfecte adverse dintre cele mai cunoscute sunt:

durerea de cap
invinetirea
simptomele racelii
greata

Alte efecte: durerea temporara e fetei, inrosirea zonei injectate, slabirea muschilor faciali.
In cazuri extreme, imobilizarea muschilor faciali iti poate limita expresiile fetei. In cazuri rare, iti poate aparea o rana pe albul ochilui.
Nu se cunosc riscuri ale folosirii repetate a botoxului.

La ce sa te gandesti?

Injectiile cu botox sunt mai convenabile si mai putin dureroase decat alte proceduri de reducere a ridurilor (laser, lifting, peeling facial).

Chiar daca o injectie nu e prea costisitoare, atunci cand va trebui sa le repeti, vei observa cum scoti mai multi si mai multi bani din buzunar.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right