Epilarea definitiva

Epilarea definitiva
  calendar_month        
Daca te-ai saturat de lama, ceara, aparatul electric si penseta, e timpul sa afli despre beneficiile indepartarii parului nedorit cu ajutorul laserului. Sistemele de eliminare a parului cu laser functioneaza pe principiul luminii intens pulsate. Ca actioneaza pe fata, picioare, brate sau in alte parti, ele constituie o optiune daca iti doresti rezultate pe termen lung.

Candidatii perfecti

Cele mai comune tratamente de indepartare a parului cu ajutorul laserului au loc in zone precum: picioarele, subsuoara, mustata, barbia si zona inghinala. Desi aceasta tehnica nu garanteaza indepartarea definitiva a parului, ea asigura totusi o perioada lunga "hair-free", ce poate varia de la cateva luni pana la cativa ani. Prin tratamente multiple se poate reusi totusi epilarea definitiva.

Factorii cheie care influenteaza succesul epilarii cu laser sunt culoarea parului si a pielii. Interventia functioneaza cel mai bine pe oamenii cu par inchis la culoare (negru sau castaniu) si cu piele deschisa. Cu toate acestea, laserul poate fi folosit si pe persoanele cu piele mai inchisa.

Cum te pregatesti pentru epilarea cu laser?

Inainte de programarea interventiei, este necesara o intalnire cu medicul. El te va intreba despre istoricul medical, iti va face fotografii pentru comparatii "inainte - dupa", veti discuta riscurile si beneficiile epilarii cu laser.


Daca esti bronzata natural sau artificial (la solar sau cu creme autobronzante) este necesar sa astepti pana va trece complet bronzul. Acesta creste riscul de a suferi efecte secundare (ranirea pielii, decolorare). Evita expunerea la soare cu 4-6 saptamani inainte de interventie.

Epilarea cu laser este eficienta doar pe parul scurt si vizibil. De aceea, cu 2-3 zile inainte de interventie, este necesar sa te epilezi cu lama in zona ce va fi tratata, ca firele sa poata creste mai viguroase. Evita epilarea cu ceara sau cu penseta in cele 3 saptamani care preced tratamentul cu laser.

Cum functioneaza tehnica epilarii cu laser?

Medicul foloseste un laser incorporat intr-un instrument de mana, pe care il va aplica pe pielea ta. In functie de tipul de laser, se aplica pe piele un gel sau un aparat de racire, pentru protejarea pielii.

Atunci cand doctorul activeaza laserul, lumina trece prin piele si ajunge la foliculul pilos, distrugand astfel radacina firului de par, inhibandu-i deci cresterea.

La ce te poti astepta in timpul interventiei?

In timpul procedurii vei purta ochelari de protectie, pentru a preveni expunerea accidentala la lumina laserului. Cand laserul este activat, vei simti o intepatura. Adesea, se aplica si un anestezic local pentru reducerea disconfortului. Vei simti si un miros de par ars, este cat se poate de normal. Durata interventiei poate fi de cateva minute (pentru epilarea mustatei), pana la cateva ore (pentru epilarea spatelui).

Ce se intampla dupa epilarea cu laser?

Dupa interventie nu sunt necesare bandaje sau tratament medicamentos. Poti observa inrosirea si umflarea zonei, in primele ore dupa operatie. De asemenea, poti simti intepaturi in primele 24-48 de ore. La unele persoane se poate observa craparea pielii, in care caz se recomanda folosirea vaselinei farmaceutice.

Dupa epilare: evita exercitiul fizic si aplicarea deodorantelor; evita expunerea la soare cateva saptamani, si aplica crema cu protectie UV in continuare. De asemenea: nu trebuie sa te epilezi cu ceara sau cu penseta intre sedintele de epilare cu laser, evita manipularea pielii (ciupituri, scarpinare, rani) din zonele tratate. Spala-te usor cu apa si sapun.Riscuri

Complicatiile date de epilarea cu laser sunt rare. Sangerarea in timpul interventiei este extrem de rara, la fel ca si posibilitatea infectiei rezultante din tratament. Efectele secundare ale epilarii cu laser includ:

Hiperpigmentare: este doar o afectiune temporara, dar in cazuri rare se poate dovedi permanenta.
Hipopigmentare: apare in general la persoanele cu pielea inchisa la culoare.
Rani si cicatrici: se intampla rar.
Modificari ale texturii pielii: si ele sunt rare.
Craparea si descuamarea pielii: daca au loc, vor fi temporare.
Modificarea parului: noile fire de par care apar sunt mai fine si mai deschise la culoare. In unele cazuri, parul poate aparea in zone adiacente tratamentului cu laser. Acestea se trateaza cu succes prin epilari laser aditionale.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

"Rugaciunea" Gestalt
  • person

    "as vrea sa ma asigure cineva ca nu toate dorintele se implinesc."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right