Dr. Oz: cum sa iti stapanesti starile de anxietate

Dr. Oz: cum sa iti stapanesti starile de anxietate
  calendar_month        
Anxietatea este o stare pe care o experimenteaza aproape toata lumea, cel putin o data in viata.

In timpul scolii, poti avea stari de anxietate atunci cand te scoate profesoara la tabla, in facultate poti avea stari de anxietate atunci cand trebuie sa prezinti un proiect in fata colegilor, mai tarziu poti experimenta aceasta stare cand ai un copil si tot asa.



Dr. Oz te invata cum sa-ti stapanesti starile de anxietate.

In principiu, anxietatea nu reprezinta o problema daca se manifesta pe termen scurt si are la baza un motiv bine intemeiat. Ea devine, insa, o problema in momentul in care dureaza mai mult decat ar fi cazul. Starea de anxietate obliga organismul sa secrete adrenalina. Astfel, inima incepe sa bata mai repede, palmele iti transpira, simti un usor disconfort stomacal, ti-e teama si ai mereu muschii incordati.

De ce apare starea de anxietate

Starea de anxietate poate avea o multime de cauze, diferite de la individ la individ. Cele mai comune cauze sunt tulburarile medicale (afectiunile tiroidei, de exemplu) sau tulburarile psihiatrice (depresie, cadere nervoasa, atac de panica).

Daca si tu ai stari de anxietate, este foarte posibil sa fii suprasolicitata. Aceasta suprasolicitare vine dintr-un stres continuu cauzat de efortul depus la locul de munca, de nemultumirile fata de propria persoana sau de o deceptie in dragoste.

De fapt, starea de anxietate te avertizeaza ca este cazul sa iei o pauza, sa te odihnesti. Iata cateva metode eficiente prin care poti controla starile de anxietate.

1. Dormi minim 7 ore pe noapte

Somnul este un remediu eficient in cazul multor afectiuni, inclusiv in cazul anxietatii. Dr Oz te sfatuieste sa dormi cel putin 7 ore pe noapte, pentru ca organismul tau sa aiba timp sa se refaca si sa se ohihneasca.

2. Bea lapte cald

Inainte de culcare, Dr Oz te sfatuieste sa bei un pahar de lapte cald. Laptele contine proteine, glucide, lipide, dar si vitamine (A, E, B, D). In plus, laptele contine aminoacidul triptofan, despre care medicii spun ca este responsabil pentru redarea unei stari de bine. Triptofanul ajuta la producerea sertotoninei, considerat a fi unul dintre hormonii fericirii.

3. Bea ceaiuri

Unele ceaiuri au efect calmant si sunt ideale in combaterea starilor de depresie si anxietate. Consuma ceai de menta, musetel sau floarea pasiunii. Aceste ceaiuri contin substante benefice pentru sistemul nervos, insa cel mai bine este sa consulti un medic inainte sa le consumi, mai ales daca te afli sub tratament medicamentos.

4. Mediteaza si fa yoga

Meditatia si yoga sunt doua solutii eficiente in cazul afectiunilor pe fond nervos, iar Dr Oz iti recomanda sa incepi cat mai repede astfel de sesiuni de tratare a stresului. Este bine sa stii ca meditatia si yoga nu te ajuta doar sa te linistesti, ci au un efect benefic asupra sanatatii tale in general.

5. Ia o pauza

Pentru a putea trata anxietatea, primul pas este sa descoperi factorul care o declanseaza. Daca este vorba despre o stare de anxietate cauzata de solicitarea de la locul de munca, cere un concediu, pleaca in vacanta, relaxeaza-te si incarca-ti bateriile.

Autor: Laura Galan

Recomandari