Frica de dentist

Frica de dentist
  calendar_month        
Frica, panica, fobie: tratamentele dentare nu reprezinta pentru nimeni un moment paradisiac. Pentru unii oameni, ele se transforma in cosmar. Ei il evita total pe dentist, trezindu-se intr-o zi cu un zambet compromis, care le poate distruge viata profesionala sau amoroasa.

Iata ce poti face ca sa-ti reduci frica de dentist!

Identifica teama

Incepe prin a te intreba: de ce anume mi-e frica? Pentru unii, este vorba de frica de a suferi, de frica de intepatura, frica de zgomot, de mirosul specific al cabinetului stomatologic, pentru altii e vorba de frica de halatul alb sau de frica de a nu cadea pe mainile unui medic nepriceput.Odata ce ai inteles care este sursa fricii tale, ea devine deja mai putin terorizanta. Apoi, idealul este sa-ti infrunti frica! Ce poti face contra ei?

Poti gasi un dentist bun cerand recomandare de la prieteni (daca ti-e frica de medicul sadic sau nepriceput). Poti chiar sa-i vorbesti dentistului despre frica ta. Daca el va sti ca ti-e frica de durere, te poate ajuta: exista produse care anesteziaza gingia inainte de anestezia locala, si iti poate spune sa ridici mana daca simti ca ceva nu e in regula, ca sa se opreasca. Marea majoritate a dentistilor accepta usor aceste propuneri.

Hipnoza contra fricii de dentist

Daca suferi de o adevarata fobie care se recunoaste usor prin comportamentul de evitare (n-ai mai fost la dentist de ani de zile!), poti face cateva sedinte de hipnoterapie sau/si de terapie comportamentala. Astfel, vei putea depasi teama si-ti vei putea regasi zambetul mult visat.

Si un ultim sfat: prin depasirea temerilor, vei evita sa le transmiti pe acestea si copiilor tai. Copiii din ziua de azi nu mai au frica de dentist, asta si pentru ca in prezent exista medici specializati pentru a trata copii (pedodonti). Acestia stiu cum sa se poarte cu un copil, cum sa-i incurajeze si sa-i trateze fara suferinte. Frica parintilor este insa contagioasa. Deci, daca pana acum nu te-am convins sa faci ceva in privinta fobiei de dentist, acesta este cel mai bun argument: in primul rand, ii vei face un serviciu copilului tau!

Vorbeste pe forum despre frica ta!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Romania si criza economica
  • person

    "prost nu e cel ce nu intelege unele lucruri, ci acela care le intelege pe toate pe dos"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right