Sexsomnia: o adevarata boala!

Sexsomnia: o adevarata boala!
  calendar_month        
Sexsomnia, o tulburare a somnului ce duce la comportament sexual involuntar sau inconstient, este o adevarata boala, recunoscuta de specialisti.

Sexsomnia se aseamana intr-un fel cu somnambulismul, caci persoanele afectate par sa fie treze si de fapt se angajeaza in actul sexual in timp ce dorm.

Sharon Chung, cercetatoare la Laboratorul de cercetari asupra somnului de la Universitatea Health Network din Toronto, a explicat pentru site-ul stiintific livescience.com ca pana acum nu s-a studiat frecventa cu care se produc episoadele de sexsomnie.

Sharon chung a studiat 832 persoane (428 barbati, 404 femei), pacienti in clinicile dedicate somnului, si a descoperit ca 63 dintre acestea sufereau de sexsomnie (7.6%).

Studiul a urmarit simptomele, comportamentul in timpul somnului, oboseala pacientilor si reflectarea bolii asupra dispozitiei persoanelor afectate.

"Desi descoperirea noastra de aproximativ 8% din persoane ce sufera de sexsomnie pare importanta, trebuie subliniat ca am studiat doar pacienti aflati intr-o clinica de tulburari ale somnului. Ne asteptam ca cifrele sa fie mult mai mari in populatia globala!", previne Sharon Chung.

Studiul arata ca barbatii (11%) sunt mai predispusi spre sexsomnie decat femeile (4%).

Cercetatorul Sharon Chung subliniaza si faptul ca pacientii nu merg in general la medic sa declare acest tip de probleme.

Persoanele care sufera de sexsomnie au un risc de doua ori mai ridicat sa devina si consumatoare de droguri ilicite, fata de alte persoane ce sufera de alte tulburari ale somnului. Consumul de cafea si tigari este in schimb acelasi.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

a fost un vis
  • person

    "nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right