Dr. Oz: tipul erectiei dezvaluie ce probleme de sanatate are partenerul tau

Dr. Oz: tipul erectiei dezvaluie ce probleme de sanatate are partenerul tau
  calendar_month        
Tipul erectiei pe care partenerul tau o are poate sa dezvaluie probleme de sanatate nedepistate pana in prezent.

Un penis incapabil sa iasa intru totul din starea flasca nu indica aproape niciodata pierderea atractiei barbatului fata de stimulii externi, insa reprezinta un semnal de alarma asupra posibilelor afectiuni conexe, in special ale inimii.

Dr. Oz a studiat atent problema si te avertizeaza ca, in 80% din cazuri, disfunctiile erectiei nu au la baza cauze legate de libido, ci sunt de natura organica. Cum functioneaza penisul partenerului tau si ce probleme de sanatate sunt asociate incapacitatii de a avea erectie, ne spune cel mai faimos medic si prezentator de televiziune din SUA.

Erectia normala a partenerului tau

Erectia normala a partenerului tau ia nastere prin stimulare sexuala (cu exceptia celei nocturne). Atunci cand este excitat, creierul barbatului secreta oxid nitric, o substanta care ajuta vasele sanguine ale muschilor sa se relaxeze.

Odata dilatate, vasele sanguine sunt invadate de sange, in timp ce muschii se intaresc in jurul venelor pentru a impiedica sangele sa paraseasca tesutul penisului. Ca prin minune, organul masculin se mareste, se ingroasa si se intareste, fenomenul accentuandu-se pe masura ce intra in contact cu peretii vaginului.

Asadar, organismul lui are nevoie de 4 calitati pentru o erectie normala:

sistem nervos sanatos sistem vascular performant tesut muscular fin al penisului, care se vascularizeaza prin excitatie abilitatea de a retine sangele in penis

Cata vreme acest tip de erectie se petrece de fiecare data cand faceti dragoste, iubitul tau se bucura de un echilibru perfect la nivel psihologic, neurologic, vascular si hormonal.

Erectia disfunctionala si problemele de sanatate

Erectia disfunctionala, cand penisul nu se intareste suficient sau deloc, iar actul sexual nu se poate consuma in conditii normale, ar putea ascunde afectiuni la nivelul nervilor, vaselor de sange si hormonilor. Dr. Oz a clasificat pentru tine principalele cauze organice ale erectiei neperformante.

Deficientele hormonale

Un nivel scazut de testosteron poate sa impiedice erectia sa aiba loc. Unele medicamente pentru hipertensiune arteriala sau depresie au acelasi efect. Excesul de prolactina (hormon produs de glanda tiroida) provoaca crestere in greutate, libido scazut si oboseala.

Afectiunile vaselor de sange

Penisul partenerului tau poate sa devina incapabil de erectie cand se produc leziuni si disfunctii la nivelul venelor si arterelor din regiunea genitala. Bolile care conduc la acest tip de problema sunt ateroscleroza (ingustarea vaselor sanguine) - primul pas catre atacul cardiac, infarct sau boala vasculara periferica.

Blocarea arterelor survine si in urma instalarii diabetului, hipertensiunii arteriale si a tulburarilor de colesterol.

Afectiunile neuronale

In alte cazuri ale disfunctiei erectile, afectiunile neuronale (neuropatiile) joaca rolul principal. Diabetul netratat, accidentele cerebrale, leziunile coloanei vertebrale sau scleroza multipla sunt boli care afecteaza in mod direct integritatea nervilor care stimuleaza penisul.

Obezitatea

Impotenta este o realitate cruda pentru 80% din barbatii obezi, spun statisticile. La polul opus, urmasii lui Adam care scapa de 16 kg castiga instant 2 cm suplimentari in dimensiunea penisului.Urmarile viciilor

Consumul de alcool si de droguri, inclusiv fumatul, cauzeaza in timp probleme erectile. Nicotina priveaza organismul de oxidul nitric necesar vascularizarii penisului.

Autor: A.D

Recomandari