Minciuna dauneaza grav sanatatii!

Minciuna dauneaza grav sanatatii!
  calendar_month        
Minciuna iti afecteaza negativ sanatatea, atat in prezent cat si pe termen lung. Citeste mai departe pentru a afla de ce e bine sa fii sincera!

Fii sincera cu tine: invata cand sa spui Nu

Amicul tau de la serviciu tocmai te-a invitat la o petrecere. Te uiti in agenda personala si iti dai seama ca toata luna esti foarte ocupata, iar aceasta este ziua in care ai planuit sa te relaxezi. Dar in loc sa fii sincera cu tine insati, tu zambesti si-i spui ca vei veni.

Pentru multi oameni, cel mai mare factor de stres in viata este incercarea de a multumi pe toata lumea. Acest lucru inseamna de obicei a spune Da la fiecare invitatie, pana cand programul devine atat de plin de evenimente, incat uiti sa-ti mai faci timp si pentru propria persoana.

Singurul lucru care poate rezulta din asta este un sentiment coplesitor ca pierzi controlul asupra vietii. Sincer, fii realista cu ceea ce poti realiza in programul tau si nu uita sa-ti pastrezi timp si pentru tine.

Nu-ti fie teama sa spui nu la sarcini suplimentare. Atunci cand stii cand sa spui Nu simti cu adevarat ca ai preluat controlul asupra propriei vieti.

Stresul si riscul de cancer

Pacientii cu cancer au suferit adesea de stres prelungit, fie din cauze personale, fie dintr-o depresie cronica.

In plus fata de stresul prelungit, multi pacienti au cancer au personalitati de tip C, caracterizate printr-o tendinta de a reprima si nega propriile sentimente. Numeroase studii au confirmat recent aceste efecte ale stresului emotional asupra organismului.

Neuroendocrinologia este un domeniu nou, care a aparut de la aceste studii ce implica legatura dintre mintea si emotiile individului asupra sistemelor nervos vegetativ, imunitar, si endocrin.

Fa tot ce poti pentru a evalua cinstit emotiile si a elibera stresul prin tehnici de respiratie, exercitiu, jurnal, sau vorbeste despre sentimentele tale. In acest fel poti reduce riscul de cancer.

Descarca-ti sufletul pentru sanatatea mintii

Multor oameni le vine greu sa vorbeasca despre sentimentele lor. Modul cel mai puternic de a neutraliza emotiile negative este sa le recunosti.

Cand recunosti sincer care sunt sentimentele tale, te protejezi de abundenta hormonilor de stres pe care aceste sentimente ii produc in corpul tau. Descarca-ti sufletul, spune-le celor din jurul tau cand te simti dezamagita, nefericita, ranita.

Fii sincera atunci cand iti transmiti sentimentele cuiva, fii blanda atunci cand critici, si fii optimista cand iti exprimi opiniile personale. Odata ce ti-ai recunoscut sentimentele, nimic nu te va mai tulbura.

Cand iti tii sentimentele in tine, devii o bomba cu ceas, gata sa explodeze la un incident minor - nu e o imagine frumoasa pentru sanatatea ta pe termen lung! Accepta ceea ce este in inima ta si te vei bucura de beneficiile care vin cu o minte linistita.


Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

doza de ras 25 iulie
  • person

    "zambeste,maine va fi mai rau!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right