Stresul si implicatiile lui

Stresul si implicatiile lui
  calendar_month        
Vi s-a intamplat sa mergeti pe strada si sa ramaneti uimiti de modul in care reactioneaza unii oameni? Oameni care par educati, manierati, au momente in care parca nu mai sunt ei. Adeseori reactioneaza la intamplare, fara sa ia in seama reguli elementare de bun simt si uita cu desavarsire ce inseamna a fi educat, statut la care tin de altfel foarte mult.

Scuza lor ar fi "Am fost depasit de moment". Acest tip de argumentare are prioritate in fata faptului stiut, ca atunci cand cineva isi pierde calmul, isi pierde de fapt controlul.

Ce se intampla de fapt si de ce se ajunge aici?

Ideea in fapt este foarte simpla. In primul rand nu se ajunge in doua zile intr-o astfel de stare care poate degenera intr-o boala foarte serioasa. In unele cazuri, poate fi vorba de sacrificiile pe care unele persoane le fac pentru a-si asigura un statut social convenabil. Acest statut uneori nu se obtine facil, nici chiar intr-o civilizatie asa dezvoltata cum este cea in care traim. Toate aceste sacrificii pot determina un consum nervos exagerat care la un moment dat poate ne poate afecta intr-un mod incontrolabil.

In alte cazuri, poate sa fie vorba de un comportament inconstient, indus de o educatie necorespunzatoare, in care adultul se manifesta egoist si indiferent la nevoile societatii, fiind incapabil sa faca diferenta intre societate si individ.

Conform studiilor, s-a ajuns la concluzia, ca, daca in trecut, dementa aparea doar dupa varsta de 50 de ani, in societatea noastra moderna, a inceput sa apara si de la varsta de 23 de ani. De vina ar fi si alimentatia, ce contine multe E-uri, precum si lipsa de organizare si de grija fata de noi ca indivizi.

Iar la final, ca pur observator ce ma aflu, stau si ma intreb totusi: daca respectivei persoane nu-i pasa de toate acestea, sau daca ii pasa si nu ia masuri, de ce totusi restul lumii ar trebui sa suporte astfel de personaje, ba mai mult, ar trebui sa le mai faca si jocul cateodata, desigur... pentru binele ei.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right
Monete JUBE02206JWYGT/U
Shop Ele.rochevron_right